Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Izložba ‘Nova magija’ na Zadru snova

Izložba ‘Nova magija’ na Zadru snova

U četvrtak 31. srpnja u 21:00 u prostoru zadarskog nezavisnog kulturnog centra ACME otvorit će se multimedijalna izložba "Nova magija" osmišljena kao alat u prepoznavanju osobitosti nove magije kao zasebnog izvedbenog žanra suvremenog cirkusa.
Share on facebook
Share on twitter

Novomagijski umjetnici predstavljeni na izložbi, svojim radom potenciraju teme iz domene komunikologije, socijalne psihologije, feminizma ili queera. Neki koriste jezik fantazije, neki političkog komentara, a neki čak ni osobnu tragediju ne mogu poštedjeti humora.

Umjetnici koje predstavlja "Nova magija" su Etienne Saglio, Cie 14:20, Kalle Hakkarainen, Claudio Stellato, Anne Juren, Michael Carbonaro, Kurt Demey, Mozes i drugi. Autori fotografija su Tea Gabud, Goran Katić, Darko Pauković i Martina Vuković dok kustoski tim čine Ivan Kralj i Antonia Kuzmanić.

Izložba se postavlja u sklopu festivala Zadar snova i ostaje otvorena do 8. kolovoza.

Projekt „Nova magija“ interdisciplinarnog je i edukativnog karaktera - osmišljen je s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.

Projekt provodi splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) te u suradnji s mrežom Clubture. Projekt se sastoji se od četiri javna događanja – izvedbe predstave "Horned Man" koja se održala 3. svibnja u splitskom klubu "Judino drvo" i radionice mentalizma Kurt Demeya 4. svibnja u riječkom Palachu, multimedijalne izložbe na Zadru snova i jesenske projekcije novomagijske predstave u Zagrebu.

Projekt "Nova magija" podržan je kroz partnerski susret festivala Zadar snova i ove godine iz metropole decentraliziranoga Festivala novog cirkusa koji podupire Ministarstvo kulture.  Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 u 2014. godini podržala je zaklada Kultura nova.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE