Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Ivana Dimić odlazi iz Ateljea 212

Ivana Dimić odlazi iz Ateljea 212

"Čini mi se da idućih barem godinu dana neću gledati niti jednu kazališnu predstavu. Žao mi je što je tako, ali tako je.", kaže ravnateljica Ateljea 212 na odlasku.
Share on facebook
Share on twitter

Dvije godine nakon što je u nezavidnim okolnostima preuzela dužnost ravnateljice Ateljea 212, Ivana Dimić 1. rujna odlazi u mirovinu.

"Preuzela sam dužnost ravnatelja sa dvije vrste dugova: jedni su bili zatečeni, a drugi su se stvarali na mjesečnom nivou samim igranjem repertoara. Prve dugove smo vraćali kucajući na vrata sponzorima i donatorima. Pomogli su i gradski Sekretarijat za kulturu i republičko Ministarstvo kulture. Druge dugove sam morala dugoročno rješavati repertoarnom politikom, koristeći samo glumce iz ansambla, s jedne strane, i dajući šansu mladim redateljima da diplomiraju s druge strane. Ideje o kazalištu, o umjetnosti, o glumi sasvim izmjene svoje lice kad se suoče sa financijskom realnošću. Zato je teško voditi kazalište. I nezahvalno ", kaže Dimić.

Na ravnateljskom mjestu Ateljea 212, naslijedit će je glumac Branimir Brstina.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI