Search
Close this search box.

Kazalištarci pomažu poplavljenim područjima

Popis akcija koje za pomoć poplavama ugroženim područjima organiziraju domaći i inozemni kazalištarci i studenti umjetničkih akademija. Pridružite se i pomozite!

Napomena: Ovo nije konačna lista, svakim danom nadopunjavat ćemo je novim podacima.

ZAGREB:

- U ponedjeljak 19., utorak 20. svibnja i srijedu 21. svibnja od 10-20h na ADU će se skupljati hitno potrebne stvari za prihvatilišta ugroženih u poplavama. Osim donacija potrebni su i volonteri. kako su objavili organizatori akcije potrebno je:

SVE, SVE, SVE higijenske potrepštine: od četkica za zube do toaletnog papira!
Hitno su potrebne i pelene za odrasle. 
Konzervirana hrana i sve što se može odmah jesti i ne treba kuhanje!

Ovo su prioriteti u prihvatilištu u koje šaljemo. Prihvaća se i ODJEĆA– sve što bude višak raspodijelit će se u Cernu – tamo im nedostaju higijenske potrepštine, odjeća za dječake (13-14 god), papuče, DONJI VEŠ.

- Zagrebačko kazalište lutaka poziva gledatelje na posebnu, humanitarnu izvedbu predstave Ježeva kućica u srijedu 21. svibnja 2014. u 18 sati. Sav prihod bit će uplaćen Hrvatskome Crvenom križu za pomoć poplavljenim područjima.

Ježeva kućica

-  U Dječjem kazalištu Dubrava prikupljaju konzerviranu hranu, higijenske potrepštine i ostalo što možete i želite poslati u Gunju. Stvari možete donijeti u njihove prostorije (Cerska 1) radnim danom do 22 sata zaključno s četvrtkom (22.5.2014.). Kombi odlazi u petak rano ujutro direktno za Gunju.

Gunja

-  22. svibnja u 19 sati u Kazalištu Mala scena MUZA od srca - humanitarni koncert za pomoć nastradalima u poplavama - Studenti Muzičke akademije Zagreb i Akademije Dramskih umjetnosti organiziraju niz humanitarnih događanja u svrhu pomoći stradalim obiteljima u poplavi. Njihovoj aktivnosti se priključuju LEO Klub Zagreb „Tri kule“ i Ženski Lions Klub Kontesa Nera. Sponzor je Mala scena, Zagreb.

Ulaznice su po 20 kn + dobrovoljni prilozi u bilo kom obliku (kozmetički predmeti, igračke za djecu, prehrambeni artikli dužeg trajanja, ....).

Muza

- Izvedba baleta Ana Karenjina u četvrtak, 22. svibnja 2014. u 19,30 sati u HNK Zagreb, namijenjena jeza pomoć stradalima u poplavama. Sav prihod bit će uplaćen Hrvatskome Crvenom križu za pomoć područjima pogođenim u poplavama u RH.

Ana Karenjina

- 23. svibnja od 20 sati u kazalištu Kerempuh igra se predstava Spektakluk, a sav prihod od izvedbe bit će upućen nastradalima u poplavama.

Spektakluk

- Uz akciju hitnog prikupljanje potrebnih sredstava na ADU, u petak, 23. svibnja u dvorani F5 u Frankopanskoj 22 u 20.00 sati održat će se i humanitarna predstava Rekonstrukcija, ispita iz scenskog pokreta 2. godine studija Glume pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića.

- Gustl teatar u petak 23.05. s početkom u 20 sati, igra predstavu Cabaret na crno u kazalištu Mala scena. Predstava je humanitarnog karaktera, te će sav prihod od ulaznica biti uplaćen na poseban žiro račun Općine Gunja.

Cabaret na crno

- Sav prihod od izvedbe predstave Amerika, u zagrebačkoj Gavelli u subotu, 24. svibnja, bit će uplaćen na žiro račun za pomoć stradalima u poplavama.

Amerika

- Gradsko kazalište Žar ptica pridružuje se  prikupljanju pomoći  i poziva sve gledatelje na posebnu, humanitarnu izvedbu predstave Vesela bajkovnica, u subotu 24. svibnja 2014. u 11 sati.

Sav prihod bit će uplaćen Hrvatskome Crvenom križu za pomoć poplavljenim područjima.

vesela_bajkovnica-plakat-300x420

- U nedjelju, 25. svibnja, stand-up komičar Pedja Bajović održat će humanitarno izdanje svoje predstave S NOGU (Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) u Zagreb Eye Vidikovcu, Ilica 1a. Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a sva sredstva od ulaznica bit će uplaćena Crvenom križu za pomoć ljudima pogođenim katastrofalnim poplavama u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Početak predstave je u 20 sati.

S nogu

- Zagrebački glumački atelje pridružuje akciji pomoći stradalima u poplavi. U nedjelju 25.5. u 20h igra se predstava Glembajevi u Klubu Kolding, Berislavićeva 8, a sav prihod od prodanih ulaznica bit će uplaćen na račun Crvenoga križa za pomoć stradalima.

plakat Glembajevi 2

- Humanitarni koncerti 'Hrvatska pomaže' za pomoć stradalima u poplavama bit će održani u ponedjeljak, 26. svibnja, u tri hrvatska grada - Zagrebu, Splitu i Rijeci i na njima će nastupiti šezdesetak izvođača, a HRT će izravno prenositi te koncerte.

Na Trgu bana Jelačića koncert će početi u 18 sati, na splitskoj Rivi i riječkome Korzu u 20 sati, izravni prijenos koncerata iz hrvatskih gradova svi zainteresirani mogu pratiti na Prvome programu HRT-a od 20 sati i pet minuta, te na Drugome programu Hrvatskoga radija i radijskim postajama Sljeme, Split, Osijek, Rijeka, Pula, Zadar, Knin i Dubrovnik.

Hr Pomaže

- U ponedjeljak, 26. svibnja, ADU u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom u 20 sati u Kinu Tuškanac organizira projekcije filmova “Priča o Mari iz Varoša” studenta Igora Šeregija te “La Grande Belezza” Paola Sorrentina, a isti dan, studenti 5. godine glume s ADU u suradnji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh u 20 sati u Sceni Vidra izvode svoju uspješnu diplomsku predstavu, Molièreova Tartuffea u režiji Krešimira Dolenčića.

Tartuffe

Pridružite im se u humanitarnoj inicijativi HELP Gunja, za poplavljena područja.

U nastavku su video klipovi kojima glumci pozivaju na solidarnost i pomoć stanovništvu stradalom od poplava, a koje su napravili studenti koji dolaze iz poplavljenih područja.

- Pripadnici glazbene scene u ponedjeljak, 26. svibnja s početkom u 12 sati u Velikom pogonu Tvornice kulture organiziraju "Akciju za Slavoniju - humanitarni glazbeni buvljak" na kojemu će se prodavati majice, torbe, bedževi, nosači zvuka, posteri i različita glazbena memorabilija izvođača, a sav prihod od prodaje poslat će se kroz Crveni križ stradalima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Slavoniju.

Hladno pivo, Jinx, Elemental, Punčke, General Woo, Let3, TBF, Kawasaki 3P, Lovely Quinces, Brkovi, Jonathan, Vatra, Vlasta Popić, Tobogan, Kimiko, Goribor, Majke, Bambi Molesters, Mašinko, She Loves Pablo, Igut, Killed A Fox, Rebel Star, My Buddy Moose, Erotic Biljan, Dregermajster Crew, Mangroove, Chui, Geenger Records, Dallas Records, Dancing Bear, Dirty Old Shop, Fakat, Tvornica kulture, CFSN družina samo su neki od onih koji su se istog momentna uključili u akciju, a broj sudionika će do ponedjeljka sasvim sigurno višestruko narasti.

Buvljak

- Kazalište Komedija će cjelokupni prihod predstave Dobri vojak Švejk u utorak, 27. svibnja 2014., uplatiti na račun Crvenoga križa. Kupnjom ulaznica pomažete i vi!

Švejk

- Internetska stranica potlista.com u suradnji s klubom Močvara, u utorak, 27. svibnja u 20 sati u Močvari, organizira humanitarni koncert za poplavljena područja.

Nastupaju Kandžija & Toxara, Antenat, Nina Romić, Mašinko, ESC Life i DJ Venom.

Močvara

- 27. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih bit će izvedena predstava Kako smo preživjele, a sav prihod namijenjen je za pomoć nastradalima od poplava.

Kako smo preživjele

- U utorak 27. svibnja, s početkom u 20 sati, održati će se u Kazalištu Vidra, u Draškovićevoj ulici 88, posebna izvedba komedije Istina Floriana Zellera od koje je prihod namijenjen stradalima od poplava.

Istina

- Humanitarna izvedba predstave Snježna kraljica održati će se 28. svibnja u 19 sati u KUC Travno. Sav prihod TRIKO CIRKUS TEATRA od prodaje ulaznica bit će uplaćen u svrhu humanitarne pomoći za stradale u poplavama u Slavoniji.

Snježnja kraljica

Žedno uho i Zavod za eksperimentalni zvuk29. svibnja u klubu KSET u 21 sat, ugostit će hrvatsko-talijanski glazbeno umjetnički kolektiv, avant rock i jazz izričaja East Rodeo septet, a sav prihod od ulaznica bit će namijenjen nastradalima od poplava u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.

Na koncertu u KSET-u East Rodeo septet nastupit će u novom sastavu, u kojem su i česti kazališni suradnici Alen i Nenad Sinkauz, Gordan Tudor i Vedran Peternel, a izvodit će repertoar albuma "Mornig Cluster" u novim aranžmanima.

East Rodeo

- 31. svibnja u 11 sati u Kinu Grič igra se predstava Čudesna šuma redatelja Krešimira DolenčićaPredstava počinje u 11 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna. Možete ih rezervirati na tvornica.lutaka©gmail.com 

Sav prihod od ulaznica ide za pomoć Slavonkama i Slavoncima. Također, umjesto plaćanja karata, možete kupiti kašice ili pelene u istoj vrijednosti.

Čudesna šuma

- U petak 6. lipnja  u 21.00 sat u Atriju bivše Galerije Kordić u Velikoj Gorici Scena Gorica odigrat će  predstavu Kreket koja je nastala u koprodukciji sa Teatrom EXIT.

Kreket

- Mrzim istinu! Olivera Frljića sa Ivanom Roščić, Rakanom Rushaidatom, Filipom Križanom i Ivom Visković, možete pogledati 9. i 16. lipnja u 21 sat u dvorani SEK Teatra&TD. Cijena ulaznice je 50 kuna, i sav prihod ide za pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji.

Mrzim istinu

RIJEKA:

- HNK Ivana pl. Zajca i Talijanska drama pozivaju vas da kupnjom ulaznica za predstavu I botoni de la montura / Puci z monturi Carpinerija i Faragune, u petak, 23. svibnja 2014. s početkom u 19.30 sati, pomognete stradalima u poplavama. 

I botoni de la montura

- U subotu 31. svibnja i nedjelju 01. lipnja, u 20 sati dođite i pogledajte komediju Ri Teatra Veliki bijeg. Bit će to posljednje izvedbe u ovoj sezoni, a sav prihod namijenjen je stradalima od poplava.

veliki bijeg

SPLIT: 

- 22. svibnja, Trg Gaje Bulata (ispred HNK Split), održat će se akcija prikupljanja humanitarne pomoći za postradale u poplavama u Slavoniji. Od 10 do 13h, te od 18 do 20h djelatnici Hrvatskog narodnog kazališta Split i volonteri Splitskog skautskog zbora prikupljat će pomoć od građana. Tom se akcijom HNK Split pridružuje akciji Splitski izviđači – Slavoniji koju Splitski skautski zbor vodi od ponedjeljka.

U ovom trenutku najpotrebniji i najurgentnije traženi materijali su flaširana voda, gumene sanitarne rukavice, jednokratne maske za lice, dječja hrana i potrepštine, a posebno miniwash uređaji, kao i one za isušivanje vlage.

split

- U subotu, 24. 5. u 11.00 sati u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena predstava Pipo i prijatelji, a sav prihod namijenjen je pomoći stradalima u poplavama i bit će uplaćen u korist računa Crvenog križa. Ulaznice po cijeni od 25,00 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1 ili rezervirati telefonom na 395 968.

Pipo

ZADAR:

- U srijedu 28. svibnja održat će se posljednji koncert u ciklusu Mladi zadarski glazbenici u organizaciji HNK Zadar. U Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati gitaristički recital održat će Zadranka Ema Stein.

Cjelokupni prihod od prodaje karata Hrvatsko narodno kazalište Zadar uplatit će na račun Crvenog križa za pomoć poplavljenoj Slavoniji.
Cijena jedne karte bit će 30,00 kuna. Prodaja karata je na blagajni HNK Zadar od 23. 5.; od 11 do 13 i od 18 do 20 sati te na mjestu održavanja koncerta, sat vremena ranije.

Ema Stein

VARAŽDIN:

HNK u Varaždinu uključuje se u humanitarnu akciju za poplavljena područja izvedbom predstava Filumena Marturano, u nedjelju, 25.5.2014. g. u 19,30 sati i Bogi Ivač Znova u utorak, 3.6. 2014. g. u 20,oo sati.

Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je poplavom pogođenim područjima.

Filumena

OSIJEK:

- Sav prihod od predstave 'Zeusove ljubavnice', Ane Tonković Dolenčić koja je u sklopu Kazališne ljetne špice u HNK u Osijeku na repertoaru u četvrtak, 5. lipnja u 19, 3o sati bit će uplaćen na žiro račun za pomoć stradalima od poplava.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti na blagajni HNK u Osijeku svaki radni dan od 9 do 13 sati i sat vremena prije predstave, a subotom od 9 do 12 sati.

Zeusove ljubavnice

PULA:

- 1.6. u pulskom Teatru Naranča održati će se jedna pomalo drugačija humanitarna akcija za djecu iz poplavljenih područja Slavonije.

Ideja je da se ulaznice "kupuju" sa igračkama, robicom, pelenama i sve što može pomoći djeci iz poplavljenih područja da lakše prebrode ove teške dane.

Na repertoaru je predstava o dva ruska klauna koji pokušavaju odigrati predstavu na talijanskom BIM & BOM a nakon predstave slijedi čarobni MAGIC SHOW by STEFANO

Prikupljene igračke u Slavoniju će otpremiti udruga "Probudi se" - ujedno i partner u ovoj akciji.

teatar_naranca

SARAJEVO:

- 21. svibnja u sarajevskom Kamernom teatru bit će izvedena predstava Koncert ptica, a sav prihod namijenjen je nastradalima od poplava u BiH.

Koncert ptica

LJUBLJANA: 

- Novac za pomoć prikupljat će se i u Ljubljani gdje, 25. svibnja u Centru urbane kulture Kino Šiška, nastupaju Elvis Jackson, Repetitor i Damir Avdić. Cijena ulaznice je 10 eura, a sav prihod od prodaje karata namijenjen je fondovima poplavljenih područja regije.

damiravdic

- U utorak 3. lipnja na Kongresnom trgu, održati će se veliki humanitarni koncert pod naslovom Preplavimo trg, za pomoć žrtvama poplava. Nastupi počinju u 17 sati.

Ljubljana

PARIZ: 

- Theatroom u Parizu, 22. svibnja u 21.30, u prostoru Moratoire na adresi 12 rue du Roi de Sicile, u 4. arondismanu, organizira poetsko-glazbeni performans na kojem će Darko Rundek u pratnji violonistice Izabel izvesti dijelove iz svoje knjige pjesama Uhovid.

Sva se prikupljena sredstva u znak solidarnosti prenose na račun Crvenog križa za pomoć stanovnicima poplavljenih područja.

Darko Rundek au Moratoire le 22052014

 

Ukoliko imate informacija o novim akcijama, javite nam to na teatar@teatar.hr

 

DONACIJE:

POZIVOM NA BROJ 060 90 11 donirate 6,25 kn (PDV uključen)

Hrvatski Crveni križ poziva građane da stanovnicima poplavljenih područja u RH pomognu darovanjem hrane i vode te novčanim uplatama, a one koji ne mogu stupiti u kontakt s obiteljima i prijateljima na poplavljenom području upućuje da se obrate Službi traženja Crvenoga križa na tel. 01/4655-814 ili 01/4655-813.

Hranu, i to isključivo trajne namirnice, i vodu, građani kontinentalne Hrvatske trebaju odnijeti u svoja općinska i gradska društva Crvenoga križa. U Zagrebu u Hrvatski Crveni križ u Ulici Crvenog križa 16 između 8 i 20 sati. Građane Primorja, Dalmacije i otoka iz Crvenog križa mole da ne skupljaju hranu i vodu, nego, ako mogu i žele pomoći, to učine pozivom na donacijski telefon ili uplatama na brojeve računa.

ŠTO SE PRIKUPLJA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, dječja kozmetika, konzervirana hrana, hrana s duljim rokom trajanja, gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toaletni papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.

NAPOMENA: Svaki paket hrane označite s H (humanitarna pomoć), po mogućnosti s alkoholnim markerom, kako ne bi došlo do zlouporabe. 

ŠTO JOŠ DONIRATI?
Gumice za kosu, stare dioptrijske naočale, brijače, fen i češalj za kosu, kutija cigareta/duhan za pušače. Pelene za odrasle i pelene za bebe, gelovi za tuširanje, vlažne maramice.

ŠTO SADRŽI HIGIJENSKI PAKET?
Deterdžent za pranje veša, šampon za kosu, sapun, WC papir, pasta za zube, četkica za zube, pjena za brijanje i britvice za jednokratnu upotrebu, higijenski uložak.

NOVČANA POMOĆ:

Crveni križ

za pomoć Hrvatskoj – IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08
za pomoć BiH – IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05
za pomoć Srbiji – IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07

Ako uplaćujete iz inozemstva, potreban je i SWIFT: PBZGHR2X

Caritas IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175

VAŽNO:

U obrascima za unos uplate obično treba odabrati model i u susjedno polje upisati poziv na broj. Neki servisi dopuštaju da polje modela ostane prazno pa upisujete samo poziv na broj, dok je kod nekih (npr. Erste NetBanking) potrebno odabrati model 00 i onda prolazi upis poziva na broj

DETALJNIJE: WEB STRANICE CRVENOG KRIŽA

U Ministarstvu socijalne politike i mladih oformljen je call centar na kojem građani mogu dobiti sve informacije vezane za donacije i pomoć poplavama unesrećenim sugrađanima.

Na brojeve 099 380 6408 i 099 380 6407 se mogu javiti svi građani koji su spremni prihvatiti unesrećene osobe i ustupiti im vlastiti prostor na korištenje.

Na brojevima 01 555 7083 i 099 3806 402 građani mogu dobiti sve ostale informacije vezane za prikupljanje donacija.

 

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE