Naslovnica > VIJESTI > INFO > Dubravka Vrgoč je nova intendantica HNK?

Dubravka Vrgoč je nova intendantica HNK?

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputit će Vladi zajednički prijedlog da za novu intendanticu zagrebačkoga HNK imenuje Dubravku Vrgoč.
Share on facebook
Share on twitter

Taj su prijedlog ministrica Andrea Zlatar Violić i gradonačelnik Milan Bandić usuglasili na jučerašnjem sastanku, a na temelju provedenog javnog Natječaja za imenovanje intendanta HNK-a u Zagrebu, izvijestilo je Ministarstvo kulture.

Uz Dubravku Vrgoč, kandidati za intendanta bili su vršiteljica dužnosti intendantice HNK-a i dramaturginja Sanja Ivić te dirigent i skladatelj Veseljko Barešić, zaposlen u kazalištu Komedija.

Po izmijenjenom Zakonu o kazalištima intendanta HNK-a u Zagrebu imenuje Vlada RH na zajednički prijedlog ministra kulture i zagrebačkog gradonačelnika. Novoimenovani intendant stupit će na dužnost kada zaprimi Odluku Vlade RH o imenovanju, nakon čega će sklopiti ugovor o radu te obaviti primopredaju s v. d. intendanta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Ma super! Vidim da je u teškoj borbi, na maču, s fantastičnim programom, gđa Vrgoč dobila u zakup još jednu instituciju. HNK će tako postati Društvo za promet stranaca, kako su se u Kraljevini, između dvaju ratova, zvali turistički uredi. Što nego još jednom čestitati?

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI