Naslovnica > VIJESTI > INFO > 4. Silbensko kulturno ljeto

4. Silbensko kulturno ljeto

Četvrto Silbensko kulturno ljeto traje od 15. srpnja do 25. kolovoza te donosi niz kulturnih događanja u organizaciji udruge Mavena i suorganizaciji Turističke zajednice Silbe i udruge Toreta.

I ove godine mali otok Silba postaje ljetna pozornica mnogobrojnih predstava, koncerata, radionica, filmskih projekcija i ostalih kulturnih događanja.

Program započinje tradicionalnim radionicama za djecu i mlade, a ove godine ih je čak sedam, od radionica stop animacije, videa i multimedije, zatim kreativne radionice i radionice restauracije namještaja, avanturističke radionice i predavanja izrade prirodne kozmetike od ljekovitog bilja.

Izvedbeni dio programa također donosi pravu poslasticu – pretpremijeru predstave nagrađivanog redatelja Ivice Buljana pod nazivom 'Zatvaranje ljubavi'. Predstava nastaje u koprodukciji Mini teatra, Novog kazališta, Mestnog gledališča Ptuj, festivala Zadar snova i organizacije Mavena, izvođači su Marko Mandić i Pia Zemljič, a bit će izvedena na Silbi 13. kolovoza. Osim ove, na programu su još predstave Mate Matišića 'Anđeli' 19. srpnja i 'Sirena Mariola' Dragon teatra 10. kolovoza, obje u režiji Maje Šimić.

U glazbenom dijelu programa najavljen je Between, zanimljivi novi projekt poznatog kantautora Darka Rundeka, koji će sa svojom dugogodišnjom suradnicom Isabel u eksperimentalnoj akustičnoj varijanti s mnogo improvizacije nastupiti 8. kolovoza u eksterijeru galerije Marije Ujević Galetović. Također, najavljeno je nekoliko klasičnih koncerata, Jazz meets Blues projekt Valerije Nikolovske i Viktora Lipića, te bendovi The Godmother Trio i Missing Link.

Kao i svake godine, i ovo ljeto bit će organizirano Kino pod zvijezdama gostovanjem dvaju poznatih hrvatskih filmskih festivala: projekt Kino Mediteran Festivala mediteranskog filma Split i Tabor Film Festival.

Ove godine uvedene su i dvije nove aktivnosti u program festivala, a to su rezidencijalni boravci umjetnika koji će kroz svoj umjetnički medij tretirati otok Silbu, i etno događanja od kojih se izdvajaju sajam autohtonih otočkih proizvoda i sajam silbenskih antikviteta.

Program festivala završava međunarodnom multimedijalnom izložbom MAMI (Mediterranean Artist Movement Investigation) kustosice Natashe Kadin.

Program kulturnog ljeta ove godine podržali su Ministarstvo kulture RH, Grad Zadar i Turistička zajednica Silbe.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE