Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Raspjevani ‘Treći čovjek’ ?!?

Raspjevani ‘Treći čovjek’ ?!?

Nakon što je jedan od najhvaljenijih filmova svih vremena dobio svoj muzej, te hrvatsku parafrazu, uskoro će dobiti i - mjuzikl verziju!
Share on facebook
Share on twitter

The Third Man iliti Treći čovjek, Oscarom i kanskim Grand Prixom nagrađeni film Carola Reeda iz 1949. godine sa Josephom CottenomAlidom ValliOrsonom WellesomTrevorom Howardom, vječni je stanovnik top-lista najboljih filmova svih vremena, no sličan povijesni status ima i njegova glazbena tema koju je za citru skladao i odsvirao Anton Karas.

Skladba je iste godine objavljena i kao singl ploča, koje je samo u Velikoj Britaniji do studenoga prodano 300,000 primjeraka, dok je u SAD iduće godine provela čak 11 tjedana na prvom mjestu Billboardove top-liste. 

Uzme li se sve to u obzir, ideja da se taj film noir pretvori u mjuzikl i ne zvuči tako začudno. Kome je prvome pala na pamet nepoznanica je, no zato je sasvim izvjesno da su nakon podulje bitke za autorska prava ista 'urgabili' vlasnici bečke produkcijske kuće VBW.

Tako će mjuzikl biti postavljen u gradu u kojem se originalno zbiva i radnja samog filma, a u kojem već postoje i turistička tura i muzej inspiriran filmom.

Generalni direktor VBW, Thomas Drozda, kaže kako je oduševljen ovom akvizicijom, no zasad još nije spreman objaviti detalje produkcije.

U Hrvatskoj je pak Treći čovjek inspirirao posljednji igrani film Zorana Tadića snimljen 1997. pod nazivom Treća žena, a za koji su njegove protagonistice Ena Begović i Alma Prica nagrađene Zlatnim pulskim Arenama.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI