Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ‘Rozamundi’ nagrada za najbolju predstavu u cjelini

‘Rozamundi’ nagrada za najbolju predstavu u cjelini

Predstava 'Rozamunda' u režiji Senke Bulić dobila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 40. Festivalu alternativnog i novog teatra, INFANT u Novom Sadu.
Share on facebook
Share on twitter

Žiri je jednoglasno donio odluku uz obrazloženje da je "redateljica Senka Bulić u predstavi moćnih glumačkih kreacija i raskošne vizualne ljepote sugestivno scenski prikazala vječnu misteriju muško-ženskog odnosa. Glumica Tihana Ćulafić kao Rozamunda zajedno sa Markom Cindrićem u ulozi Fulvija, razapeta je žudnjom između senzualnog i intelektualnog, snovidnog i trivijalnog, jagoda i krvi, između psa i vuka. Predstava „Rozamunda“ čulno-kognitivno prenosi filozofiju nobelovke Elfride Jelinek na redateljski promišljen, senzitivan i duboko istinit način. Međusobna dosljedna razigranost ravnopravnih scenskih elemenata – glumačke igre, vizualnosti i zvučne slike – gradi cjelinu koja svojom emocionalnom snagom suočava i osvješćuje najdublje porive, želje i strasti kroz vječnu agoniju muško-ženskog principa u strindbergovskom proždiranju spolova.“

INFANT festival već četrdeset godina promovira neuobičajene kazališne forme, one koje svojom subverzivnošću znatno narušavaju horizont i ruše ustaljene forme.

Uz Kazalište Hotel Bulić producenti predstave su Teatar &TD i Kraljevsko pozorište Zetski dom iz Cetinja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI