Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Ravnatelj vinkovačkog Kazališta “Joza Ivakić”- u pritvoru

Ravnatelj vinkovačkog Kazališta “Joza Ivakić”- u pritvoru

Iz više neslužbenih izvora potvrđeno je kako je tijekom vikenda, a zbog sumnje na zlouporabu položaja, pritvoren ravnatelj vinkovačkog teatra, Ivica Zupković. Nasljednik njegove funkcije, navodno je već poznat.
Share on facebook
Share on twitter

Naime, MUPo-va uprava u Vukovarsko-srijemskoj županiji objavila je slijedeće priopćenje:

"Tijekom vikenda policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 11 osoba s područja PU vukovarsko-srijemske i PU osječko-baranjske zbog sumnje u počinjenje i poticanje na počinjenje kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti, od 8. siječnja 2008. do 22. veljače 2012. godine.

Smatra se da su osumnjičeni prouzročili materijalnu štetu od nekoliko stotina tisuća kuna vinkovačkoj kulturnoj ustanovi. 47-godišnjak iz Vinkovaca je zlouporabio položaj i ovlasti tako što je zaključivao fiktivne ugovore o autorskom djelu i isplaćivao naknade po osnovi uspostavljanih krivotvorenih računa i druge naknade ostalim osumnjičenicima."

Naiši izvori na terenu potvrđuju pak kako je osumnjičeni 47-godišnjak upravo ravnatelj vinkovačkog teatra Ivica Zupković, (inače kemičar s diplomom zagrebačkog PMF-a!), a kojeg djelatnici kazališta već dulje vremena optužuju za gospodarski kriminal.

Zupković je na mjesto ravnatelja kazališta imenovan kao HDZ-ov kadar, a zanimljivo je kako je 1. lipnja na radno mjesto scenografa u kazalištu 'Joza Ivakić' primljen Strip crtač Dubravko Mataković, koji je na nedavnim izborima bio i jedan od kandidatata na HDZ-ovoj listi.

Stoga se u vinkovačkim kuloarima kao gotov čin već spominje skoro imenovanje Matakovića za v.d. ravnatelja, te potom posve izvjestan izbor i na mjesto ravnatelja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

2 Responses

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE