Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Noć performansa u Kuli Stojana Jankovića

Noć performansa u Kuli Stojana Jankovića

Radi se o suradničkom projektu umjetničkih i ljudskopravaških organizacija u okviru domaće Mreže izvedbenih umjetnosti.
Share on facebook
Share on twitter

Suradnička platforma Mreža izvedbenih umjetnosti nastala je na višegodišnjoj multilateralnoj suradnji Perforacija sa pojedinim organizacijama iz Splita, Dubrovnika i Zagreba. Suradnja je proširena okupljanjem u Mrežu nekih od vodećih organizacija iz područja nezavisne kulture, zatim pojedinih nezavisnih umjetnika kroz njihove umjetničke organizacije, te ljudskopravašku i mirovnu organizaciju Centar za mirovne studije. Cilj mreže je povezivanje različitih sektora civilnog društva te poticanje angažirane umjetničke produkcije i razmjene programa.

Noć performansa "Zimsko ljetovanje - umjetnički festival u Kuli Stojana Jankovića", kao prvi veliki događaj u organizaciji novonastale Mreže, održat će se 28. lipnja u Kuli, kući pisca Vladana Desnice, u Islamu Grčkom, uz umjetničke produkcije / razmjene u kojima sudjeluju: Alen i Nenad Sinkauz, I.M. Klif, Miroslav Piškulić, Vlasta Delimar, Milan BožićHrvoje CokarićMilijana Babić, Bojana Radulović, Siniša Labrović, Boris Kadin, Bruno Isaković.

Najavljeni su i budući programi u organizaciji mreže koji uključuju umjetničke rezidencije, produkcije novih predstava, gostovanja, zagovaranje. Marta Soares (Brazil), tako će producirati tijekom kolovoza i rujna novu predstavu s hrvatskim plesačima, uz izvedbe u Zadru, Rijeci i Zagrebu, mladi koreograf i plesač Bruno Isaković priprema novu predstavu s premijerom u Dubrovniku i Zagrebu u rujnu u okviru Perforacija, a Mreža također surađuje i s partnerom mreže Moja zemlja za provođenje projekta popularizacije performansa u okviru programa koji se odrıavaju pod imenom Antonio Gotovac Lauer u Štaglincu.

Zagovaračke aktivnosti se koncentriraju na suradnju s organizacijom Kontakt i festivalom IKS kroz koju se Mreža izvedbenih umjetnosti bavi propitivanjem održivosti u praksi kazališnog Očevidnika kao uvjeta sufinanciranja produkcija novih predstava od Ministarstva kulture, čime se iz mogućnosti financiranja automatski isključuju brojne organizacije aktivne na polju nezavisne kulture.

Partnere Mreže izvedbenih umjetnosti čine Domino kroz festival Perforacije, Drugo more, Kulturban, Moja zemlja Štaglinec, Art radionica Lazareti, Studio Artless, Centar za mirovne studije, Centar za pokret, Zadar snova.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE