Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Pretprogram 60. Dubrovačkih ljetnih igara

Pretprogram 60. Dubrovačkih ljetnih igara

U sklopu feste Sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara najavilo je program 60. festivalske sezone koja će se, naravno, održati od 10. srpnja do 25. kolovoza 2009.
Share on facebook
Share on twitter

Program su 01. veljače u Festivalskoj palači u Dubrovniku predstavili intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender i ravnatelj dramskog programa Ivica Kunčević, uz nazočnost državne tajnice Ministarstva kulture Nine Obuljen i gradonačelnice Dubrovnika Dubravke Šuice.

Cijeli repertoar obljetničke sezone, rečeno je, nastojati podsjetiti na ono što je konstanta Igara, ugostiti ansamble i izvođače koji desetljećima dolaze u Dubrovnik ali i biti otvoren prema najmlađem naraštaju hrvatskih umjetnika i najperspektivnijim mladim umjetnicima sa svjetskih tržišta.

Pripremajući dramski program, u Igrama su se, istaknuo je Ivica Kunčević, držali ključnih odrednica: dubrovačke ambijentalnosti i okupljanja Festivalskog dramskog ansambla.

U dramskom programu najavljene su dvije premijere: Shakespeareov Hamlet, kojeg će na Lovrijencu režirati sam Kunčević, s Lukom Dragićem u naslovnoj ulozi; te Na taraci Iva Vojnovića,  u režiji Joška Juvančića. Potonji naslov treći je dio Vojnovićeve Dubrovačke trilogije, a koju je u cjelini premijerno za Dubrovačke ljetne igre Juvančić režirao ne tako davne - 1999. godine.

U dramski program uvrštena je još i predstava studentskog teatara Lero iz Dubrovnika, Epitaphio u režiji Davora Mojaša, ali i  gostovanje predstave Orgy of tolerance u režiji Jana Fabrea, a koja je nastala u koprodukciji Troubleyna, Igara, Međunarodnog festivala iz Čilea i Tanzhausa iz Njemačke.

Koji će pak reprizni naslovi biti na repertoaru slavljeničke sezone nije još u potpunosti sigurno, no zna se da će u tradicionalno bogatijem glazbenom programu Igara i ove će se godine biti jedna operna premijera - Pelleas i Melisanda Clauda Debussya u izvedbi Festivalskog opernog ansambla i pod glazbenim vodstvom Alexandra Ghindina.

Ostatak glazbenog programa, pak, potražiti možete na službenim stranicama Igara, tj. ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI