Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: ‘Priča o oblaku’ u Turskoj

Izvoz: ‘Priča o oblaku’ u Turskoj

Najstarija predstava kazališta Mala scena za gledatelje od 1,5 do 5 godina, predstavit će se turskoj publici na 8. Eskisehir festivalu koji će se u ovom gradu u Anatoliji održati od 21. do 25. svibnja 2013.
Share on facebook
Share on twitter

Predstava Priča o oblaku koja je nastala prema tekstu Roberta Frabettia, a koju je režirao i izvodi ju Ivica Šimić, svoju je praizvedbu imala 2002. godine. Od svoje prve izvedbe odigrana je preko 500 puta po cijeloj Hrvatskoj, a igrala je na engleskom jeziku i na međunarodnim festivalima u Europi i Africi. Uz predstavu Ivica Šimić na svakom festivalu vodi radionicu o kazalištu za najmlađe gledatelje.

Uz Malu scenu u Eshisehiru će sudjelovati predstave iz Švedske, Turske, Francuske, Moldavije, Bugarske, Finske i Gruzije.

Predstava će biti izvedena dva puta, a uz Ivicu Šimića u predstavi će sudjelovati i turski glumac koji simultano priča priču na turskom.

'Priča o oblaku' igra se za najviše 50 gledatelja, a na ASSITEJ festivalu u Čakovcu 2003. godine proglašena je najboljom predstavom festivala, a Šimić najboljim glumcem. Scenografiju za predstavu radili su kiparica Dunja Niemčić te slikari Anina Lasta Budor te Robert Budor, a ista je dobila priznanje na Zagrebačkom salonu. 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI