Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 45 godina ‘Stilskih vježbi’

45 godina ‘Stilskih vježbi’

U nedjelju 3. veljače 2013. godine u 19.30h u HNK Zagreb zbit će se svečana izvedba 'Stilskih vježbi', jedine hrvatske produkcije koja je mjesto našla i u Guinessovoj knjizi rekorda.
Share on facebook
Share on twitter

Stilske vježbe‘ prije par godine dospjele su na sve naslovnice zbog produkcijskog ‘transfera’ iz okrilja Studentskog centra u ono umjetničke organizacije Planet-art, najavljujući tako i novu eru domaćeg ‘poduzetništva u kulturi‘.

Taj mini-skandal ubrzo su smijenile vijesti o uvrštavanju predstave u Guinessovu knjigu rekorda kao najdugovječnije predstave na svijetu s istom podjelom.

3. veljače ove godine u 20 sati u HNK Zagreb održat će se pak  svečana izvedba predstave u povodu – 45 godina izvođenja predstave!

Treba spomenuti i činjenicu da je premijerna predstava odigrana sa dvojcem Pero Kvrgić-Mia Oremović, te ja kao takva igrala još godinu dana. Od tada je preuzela ulogu ‘Nje’ Lela Margitić, te je igra do dan danas.

Radić je 2001. ‘Stilske vježbe’ stavio i na film, a Kvrgić je knjigu svojih dugogodišnjih kolumna u Vijencu nazvao istim imenom, te kako tvrdi, vole ga ljudi zaustaviti na ulici i prepričati mu kakav su doživljaj imali kada su jednom se vozili u tramvaju broj 11.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI