Search
Close this search box.

Upoznajte nominirane: Ivor Martinić

Ivor Martinić autor je teksta ‘Moj sin samo malo sporije hoda’ nominiranog za najbolji dramski tekst godine [VIDEO]

Ivor Martinić rođen je u Splitu 1984. godine. 2003. upisao dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Od 2005. radi kao dramaturg na produkcijama u Dječjem kazalištu Dubrava, kazalištu Mala scena, Teatru ITD, na Eurokazu, na Riječkim ljetnim noćima i ZKM-u. Često surađuje s Hrvatskim radijem u čijem su dramskom programu izvedene gotovo sve njegove drame.

Godine 2005. dobio je nagradu Marin Držić Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Za dramu Ovdje piše naslov drame o Anti dobio nagradu Fabrique et Croatie društva REZ i nagradu Mali Marulić na Festivalu hrvatske drame za djecu. Drama je praizvedena u Gradskom kazalištumladih u Splitu u režiji Ivice Šimića u svibnju 2009, te postavljena u Blue Elephant Theatreu u Londonu. Prevedena je na engleski, francuski, slovenski i španjolski jezik.

Drama o Mirjani i ovima oko nje praizvedena je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u veljači 2010. godine. Iste godine postavljena je u Mestnom gledališču ljubljanskom u režiji Dušana Jovanovića i Hrvatskom narodnom kazalištu u režiji Anje Maksić Japundžić.

Drama Moj sin samo malo sporije hoda praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih 2011. godine u režiji Janusza Kice, a za nju je nominiran za Teatar.hr Nagradu Publike 2012 u kategoriji najboljeg novog dramskog teksta.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE