Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Krležini dani

Krležini dani

Znanstveno-teatrološka manifestacija 19. Krležini dani održat će se u Osijeku od 7. do 10. prosinca pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa
Share on facebook
Share on twitter

Nakon uvodne izložbe Scenografski radovi Eduarda Grinera, a koja je publici dostupna od 5. prosinca u varaždinskome HNK, Krležini dani bit će otvoreni 7. prosinca u osječkom HNK, i to izložbom Varaždinska kazališna stoljeća te predstavom Šokica autora Ilije Okruglića u izvedbi osječkoga HNK.

Potom će na osječkome Filozofskom fakultetu 8. prosinca početi trodnevni znanstveni skup Tekst, podtekst i intertekst u hrvatskoj drami i kazalištu na kojemu će tridesetak znanstvenika i teatrologa izlagati o intertekstualnosti u hrvatskoj drami druge polovice 20. stoljeća, hrvatskoj dramatici s kraja 20. stoljeća te liku Nikole Šubića Zrinjskog u pučkom stvaralaštvu.

U kazališnom dijelu priredbe nastupit će zagrebačko Gradsko kazalište Komedija s predstavom Svečana večera u pogrebnom poduzeću, dubrovačko Kazalište "Marina Držića" s predstavom Suton te zagrebački Teatar "Gavran" s predstavom Rogonje Mire Gavrana.

Osim zbornika s prošlogodišnjih Krležinih dana te zbornika radova o Marinu Držiću "Putovima kanonizacije" bit će predstavljena i knjiga autora Josipa Buljovčića "Subotički kazališni zapisi".

Ovogodišnji Krležini dani održavat će se pod supokroviteljstvom Razreda za književnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) te osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Suutemeljitelji priredbe su osječki Filozofski fakultet i Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE