Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Akademija cirkuske opere

Akademija cirkuske opere

Ne, naslov nije komentar na stanje u nekoj domaćoj kulturnoj ustanovi, već naziv institucije koja je ovih dana otvorena u australskom Sydneyu. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

27-godišnja australska skladateljica mađarskog podrijetla,  Chloé Charody, otvorila je prošlog tjedna u Sydneyu  Circus Opera Academy, instituciju na kojoj će izvođače poučavati specifičnoj umjetničkoj formi kojom se i sama proslavila.

Zamislite spoj klasičnih opernih partitura i vještina kakve demonstriraju izvođači Cirque du Soleil - i dobili ste opera circus.

'Circus i opera se nevjerojatno dobro nadopunjuju', kaže Charody. 'Njihov spoj mogao bi pomoći u vraćanju publike operi koja gubi bitku s drugim umjetničkim vrstama'.

Charody zna o čemu govori jer je njezin posljednji projekt te specifične vrste,  The Carnival postigao popriličan uspjeh na londonskom West Endu prošle godine.

'Iz iskustva znam da su mladi operni pjevači prilično limitirani kao izvođači. Na Akademiji želimo rasplamsati njihovu maštu i potaknuti ih da istraže nove vještine i tehnike koje bi im mogle biti korisne u budućim projektima.', nastavlja Charody reklamirajući Akademiju čiji curriculum uključuje intenzivno vokalno obrazovanje kakvo se i očekuje od operne škole, ali i pouku iz vještina kao što su zračna lira, trapez i slično. 90-minuta nastave tjedno, tijekom 8 tjedana potencijalni će studenti Akademije platiti 250 dolara, a onima koji nisu spremni obavezati se na dulje razdoblje na raspolaganju su i drop-in satovi po cijeni od 38 dolara.

Ako smo vas zaiteresirali više informacija o datumima i postupku upisa pronaći ćete ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI