Naslovnica > VIJESTI > Budućnost regionalne cirkuske scene

Budućnost regionalne cirkuske scene

"Cirkuska rezidencijalna mreža" će ugostiti 9 projekata suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih formi do kraja 2020. godine.
Share on facebook
Share on twitter

Putem natječaja udruge Cirkus Kolektiv, Cirkorama i ROOM 100 otvorile se svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Na javni poziv za rezidencijalnu i izvedbenu potporu pristiglo je ukupno 21 prijava - od čega 18 rezidencijalnih i 3 izvedbena projekta.

Konačno je odabrano ukupno 6 rezidencijalnih projekata i 3 izvedbena, a pri odabiru prijavljenih projekata pozornost je stavljena kvalitetu i inovativnost prijavljenih projekata.

U odabiru Cirkus Kolektiv-a, prostor Mala scena Doma mladih Split ugostit će kolektiv Mismo Nismo sa projektom Ephemeral sculpturing i grupu Aukos sa projektom mr'med, crvena bandana i pahuljica.

Aukos_Mr'med, crvena bandana i pahuljica-min

U odabiru udruge Cirkorama, prostor cirkuskog šatora CirkoBalkana u Zagrebu će ugostiti Kolektiv u nastajanju koji čine Anja Mergeduš, Marin Dolfić, Roko Šikić, Bernard Pošta i Maša Borović, sa projektom Eksperimentalni projekt u nastajanju i umjetnicu Luciju Romanovu sa projektom Research and development.

Cirkorama će također ugostiti i 3 izvedbena projekta: umjetnicu Danijelu Zajc sa predstavom NITI, kolektiv Migracije sa predstavom MiGracije iz Kroacije i kolektiv Mismo Nismo sa predstavom Žonglerski koncert.

MiGracije iz Kroacije

U odabiru udruge Room 100 , prostor HALA 100 u Splitu će ugostiti kolektiv Tricycle Trauma s projektom Iskrenje: duodrama za čovjeka i trapez i umjetnicu Karolinu Šuša sa projektom Guerilla Broadway.

Detaljan raspored rezidencija i izvedbi biti će uskoro objavljen.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE