Naslovnica > VIJESTI > INFO > Dani Učilišta ZeKaeMa

Dani Učilišta ZeKaeMa

Učilište ZeKaeMa, odnosno tamošnji dramski, plesni i lutkarski studio slave 60. godina postojanja i od 17. do 30. studenog, posve besplatno, pokazuju najboljih 14 produkcija polaznika iz prošle sezone.
Share on facebook
Share on twitter

Programe Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih pohađa 1 370 polaznika u 56 dramskih, 25 plesnih i 12 lutkarskih grupa, a rezultate njihova rada pogledati možete i sami od 17. do 30. studenog.
No, zbog ograničenog broja mejsta svoj dolazak potvrdite mailom na krusic@zekaem.hr ili telefonom na 4874 568, 092 101 7276 ili  091 506 4311

***

DANI UČILIŠTA 16 - 30. studenog 2008 .

17.studeni  ponedjeljak  20 00 dvorana Polanec

C'EST LA VIE

Režija: Katarina Kolega

TRAJANJE: 45 minuta

PUBLIKA:od 10 do 100

O PREDSTAVI

Radeći na scenskom pokretu, odškrinuli smo čudesan svijet klaunova. Susreli smo se s veseljem i tugom, ljubavi i boli - sa svime čime je život prožet. I shvatili smo da i ono, naizgled lako, takvim se samo čini. Zato je ovo predstava o procesu stvaranja predstave i o procesu života.

18.studeni utorak 18 30 dvorana Polanec

VILE I VILENJACI

Umjetničko pedagoško vodstvo i režija: Jadranka Korda-Krušlin

TRAJANJE: 20 min

PUBLIKA: za djecu i odrasle

O PREDSTAVI:

Priča o tome kako su nastale, vile, gdje žive i čime se bave

21.studeni petak u 20 00 Velika pokusna dvorana

S. Mrožek: STRIPTEASE

Umjetničko pedagoško vodstvo: Damir Miholić

TRAJANJE: 1 sat.

PUBLIKA: od srednje škole dalje

O PREDSTAVI:

Mrožek kroz tekst Stripteasa propituje mogućnosti ljudskog izbora , slobodne volje i djelovanja. Tematika se može interpretirati kao politička, ali istovremeno i kao općeljudsko iskustvo s kojim se svaki pojedinac susreće, prikazano kroz apsurdnu izolaciju likova u neodređenom prostoru i njihovo suočavanje s tom apsurdnošću i neodređenošću.

22.studeni subota u 10 00

KRATKI IZLET

Režija:Katarina Kolega

TRAJANJE: 60 minuta

PUBLIKA: 12- 15 godina

O PREDSTAVI:

Jesmo li sigurni da je svijet u kojem živimo stvaran? Ili smo samo likovi u nekom loše napisanom romanu? Što ćemo sve učiniti da se domognemo slave?

U Kratkom se izletu pitamo sva ta pitanja i zrcalimo jedan trenutak koji bi mogao biti - upravo sada.

u 13 00

I.Kušan: LAŽEŠ MELITA

Režija: Milica Kostanić

TRAJANJE: 30 min

PUBLIKA: 5-8 razreda

O PREDSTAVI: Ovo je slatko-gorka prica o savrseno prezanimljivom zivotu Melite Kosic, obitelji Kosic i njihovu susjedstvu, malim i velikim lazima, sitnim kradjama,  Neckermannu i jagodama, o skoli, slikarstvu i ljubavi...

23.studenog nedjelja u 18 30

Lovre Jelaska ŠTO SE DOGAĐA KOD VELIKOG TOME

Režija: Ines Škuflić Horvat

TRAJANJE: 40 minuta

PUBLIKA: svi koji se vole smijati

Dvije gusarske posade bore se oko otetog blaga. Hoće li Kapetana Lubanju nadmudriti Viktorija Leon i njezine gusarice ili su im svima dani odbrojani kad im se na tragu nađe Zapovjednik Mark sa svojim vojnicima?  Koja je uloga Velikog Tome, malog od palube i dviju zabavljačica? Dođite i pogledajte. Uz veselu pjesmu, nešto tuče i potoke ruma saznat ćete kraj duhovite priče o gusarima koju je napisao polaznik grupe.

24.studenog ponedjeljak u 20 30

Martina Korbel: BUBREZI

Režija: Ines Škuflić Horvat

TRAJANJE : 40 minuta

PUBLIKA: od 6 razreda nadalje

Zagreb je ( u međuvremenu i stvarno) postao poprište djelovanja kriminalnih grupa. Počinju otmice djece kojima se kradu organi - u ovom slučaju bubrezi. No, ni naša policija nije za

bacanje. Inspektor i ambiciozna Ira Matić već su im na tragu. Brzopleta Matićka upada u klopku.......Krimi priču napisala je na radionici kreativnog pisanja polaznica grupe.

26.studenog srijeda u 20 00

O ČEMU GOVORIMO DOK GOVORIMO O LJUBAVI

Redateljica: Jadranka Korda-Krušlin

Trajanje: 40 min

Publika: za mlade i odrasle, od 7 razreda na dalje

O PREDSTAVI

Rezultat izuzetno kreativnog rada, improvizacija i  samostalno pisanje dijaloga jest produkcija O čemu govorimo dok govorimo o ljubavi. Dođite i nagradite novu i mladu grupu, koja izuzetno radi aplauzom. Bit će to motivacija za njihov budući rad.

27.studenog četvrtak u 20 00

John Waters & grupa CRY BABY

Umjetničko pedagoško vodstvo: Damir Miholić

Trajanje 50 min.

Publika: za mlade i odrasle, od 7 razreda na dalje

O PREDSTAVI

Predstava je oblikovana prema scenariju mjuzikla Johna Watersa iz 1990 s Johny Deppom u glavnoj ulozi. U predstavi se pjeva i pleše, na play-back uz originalnu glazbu iz filma. Priča, prožeta karikiranim humorom, govori o dvije skupine mladih koji pripadaju različitim socijalnim staležima, bogatim i konzervativnim s jedne strane, i siromašnim i na prvi pogled delinkventnima, s druge strane. Zaljubljivanje dečka i cure iz suprostavljenih staleža, koji imaju mnogo toga zajedničkog, nakon niza prepreka i automobilskog dvoboja na kraju, završava sretno, kao što takve priče i obično završavaju.

28.studenog petak u 19 00

BILA JEDNOM JEDNA SMRDLJIVA PLAVOMODRULJA

Trajanje: 40 minuta

Publika: za djecu (i odrasle)

O PREDSTAVI: Avanturistička priča o potrazi za čuvenom biljkom Smrdljivom Plavomodruljom. Što se dogodi kada se najbolji, najskuplji i jedini parobrod današnjice nasuka na obalama Tokulubakikija.

u 21 00

IZNAD SVEGA POSTOJI NEŠTO

Režija: Iva Milley

Trajanje: 50-55 minuta

Publika: (stariji osnovnoškolci), srednjoškolci i odrasli

O PREDSTAVI: Priča o životu i  o tome kako mali problemi prerastaju u velike. I na kraju se ipak rješavaju.

29.studenog subota u 12 00

POVIJEST ZAVOĐENJA

Režija: Katarina Kolega

TRAJANJE:

PUBLIKA: od 15-18

O PREDSTAVI:

Vremena se mijenjaju, računala su zamijenila papire, televizija knjigu, no ljudska narav ostala je uvijek ista. Oduvijek se strastveno voljelo i ludo patilo, mrzilo i ljubilo. A kako se zavodilo? Je li se od Grka do naših dana nešto bitno promijenilo?

Platon, Ovidije, Shakespeare, Goldoni, Marivaux, Begović i mnogi drugi dokazali su nam da nije.  Ako ne vjerujete, pogledajte predstavu.

U 20 00

Nataša Jukić: IZMEĐU OVDJE I TAMO

Režija: Grozdana Lajić

TRAJANJE: 80 min

PUBLIKA: stariji srednjoškolci i studenti

O PREDSTAVI: Predstava je nastala prema tekstu Nataše Jukić. Na vrlo suptilan način  autorica govori o potrazi za identitetom i pronalaženju vlastitog mjesta između ovdje i tamo

30.studenog nedjelja u 18 00

IMPROVIMIZACIJE

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI