Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Ovo bi mogla biti moja ulica u Berlinu

Ovo bi mogla biti moja ulica u Berlinu

Zagrebačko kazalište mladih gostuje s predstavom „Ovo bi mogla biti moja ulica“ 18. i 19. travnja u Theateru an der Parkaue u Berlinu.
Share on facebook
Share on twitter

Predstava Ovo bi mogla biti moja ulica autorski je projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić. Premijerno je izvedena 23. listopada 2010. Riječ je o predstavi koja progovara o nasilju među mladima u Hrvatskoj, a inspirirana je ubojstvom zagrebačkog maturanta Luke Ritza, te sudbinama ostalih tragično preminulih mladića koje su ubili njihovi vršnjaci.

Na posljednjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta 2011., predstava Ovo bi mogla biti moja ulica osvojila je dvije nagrade, nagradu za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst: Jelena Kovačić i Anica Tomić, te nagradu za najbolje glumačko ostvarenje: Jadranka Đokić.

Neposredno nakon gostovanja Zagrebačkog kazališta mladih u Berlinu, Theater an der Parkaue, dolazi u Zagrebačko kazalište mladih gdje će izvesti predstavu „Petar i vuk“, 24. i 25. travnja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE