Search
Close this search box.

Bog masakra (st)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kao što smo najavili, u Hrvatskoj će se razbiti mnogo, mnogo francuskih zubi. Ne, ne radi se o ponovnom maltretiranju stranih turista, već o novoj drami Yasmine Reze!
autorski tim funkcija
Yasmina Rezaautor teksta
Zoran Mihanovićoblikovatelj svjetla
Lina Vengoecheaaudiovizualni oblikovatelj
Nenni Delmestreredatelj
izvođači uloge
Elvis BošnjakAlain Reille
Nives IvankovićAnnette Reille
Snježana Sinovčić ŠiškovVeronique Houllie
Trpimir JurkićMichel Houllie

Imali ste prilike vidjeti ste ljubljansku verziju, mi smo vam već spomenuli one tri (potencijalne) hrvatske premijere, i prema tome smo svi zajedno zaljučili da Hrvati baš, baš jako vole Yasminu Rezu. Pa iako su se na repertoarima naših kazališta našli naslovi kao što su Život x  3 i Razgovori nakon pokopa, Rezinu najnoviju dramu, Bog masakra, ako se svi planovi realiziraju, imati ćete priliku  - magistrirati.

Tko će biti najbolji hrvatski Bog maskra, teško je reći, ali tko će biti prvi je već gotova stvar. Naime, 18.11.2008. u GKL Split, a u produkciji HNK Split održava se premijera u režiji Nenni Delmestre.

Pa, ako ste slučajno zaboravili, podsjećamo vas da je drama prvi put izvedena u Zurichu u režiji Jurgena Goscha 2007. godine, Yasmina Reza ju je sama režirala u Parizu s Isabelle Hupert u jednoj od uloga, mnogo pažnje je privukla i londonska premijera u režiji Matthewa Warchusa s Ralph Fiennesom, Tamsin Greig, Janet McTeer & Ken Stottom u ulogama, a radnja je sljedeća :

Kada se jedanaestogodišnji dječaci u školskom dvorištu odluče igrati igru u kojoj će jedan od njih onom drugom izbiti dva zuba, situacija će zahtijevati da se i njihovi roditelji uskoro nađu u istoj prostoriji zajedno i riješe stvar poput odraslih, ozbiljnih ljudi. No, kada se konačno odvjetnik i menadžerica te spisateljica i trgovac nađu na istom mejstu, stvari neće baš ići gladko kao i očekivao. Zapravo, ići će mnogo, mnogo gore nego što je ijedan od njih ikada mislio da bi moglo bit, a obiteljske tajne izaći će na vidjelo prvom datom prilikom…

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE