Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Raos pobijedio Svibena

Raos pobijedio Svibena

U sukobu autora dramatizacije i redatelja, zbog kojeg je s repertoara GKL Rijeka netom nakon premijere skinuta predstava 'Petar Pan zgubidan', pobijedio je - pisac.
Share on facebook
Share on twitter

Polovicom listopada javili smo vam da je zbog sukoba autora dramskog predloška, Predraga Raosa i redatelja Zlatka Svibena oko načina realizacije predstave ‘Petar Pan zgubidan’, ista do daljnjeg - skinuta s repertoara.

U međuvremenu je ravnateljica GKL Rijeka, Zrinka Kolak-Fabijan angažirala odvjetnika koji joj je objasnio da je sukladno autorskim pravima - zakon na Raosovoj strani. Na njegovo inzistiranje došlo je do štrihanja svih scena iz Barrieva izvornika, a zadržan je samo Raosov tekst.

Preinake je napravila sama ravnateljica (!)uz pomoć Serđa Dlačića, a tako nastalu novu verziju perdstave riječki lutkari ovih dana probaju, ne bi li predstava opet zaigrala već ovog petka.

Na zahtjev redatelja Zlatka Svibena njegovo ime bit će uklonjeno iz programske knjižice i propagandnog materijala, no kako je izjavio Novom listu, tu i prestaju njegovi zahtjevi te, te ipak neće tužiti kazalište.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI