Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 24. revija lutkarskih kazališta Rijeka

24. revija lutkarskih kazališta Rijeka

24. izdanje Revije lutkarskih kazališta Rijeka od 4. do 11. studenog donosi jedanaest predstava i brojna inozemna gostovanja.
Share on facebook
Share on twitter

Na Reviji, čiji će se program održati u prostorijama Gradskog kazališta lutaka Rijeka i HKD-a na Sušaku, uz Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjeluju i kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Njemačke, Slovenije i Srbije.

Najavljujući Reviju, ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir navela je kako će raznoliki i relevantni program predstava publici predstaviti lutkarstvo u svoj njegovoj šarolikosti i maštovitosti. „Ove godine na reviju dolazi niz predstava iz 11 kazališta, nastalih prema suvremenim tendencijama u današnjem lutkarstvu, među kojima se nalaze brojne nagrađivane predstave“, rekla je Lupi Alvir, dodavši kako će se u sklopu festivala održati i dio nazvan „EPK na reviji“ koji će na zanimljiv način pokazati inovativno lutkarstvo o temama današnjice koja se tiču i djece i odraslih. Među tim programom izdvojena je predstava u nastajanju „Carevo novo ruho“ koju riječko kazalište zajedno s Lutkovnim gledališčem Maribor priprema za godinu Europske prijestolnice kulture, a u čijem će nastavku pripreme moći sudjelovati i publika uz razgovor i sugestije.

Vedrana Balen Spinčić iz riječkog GKL-a najavila je popratni program revije, besplatan za sve posjetitelje, od izložbe „90 godina UNIMA-e“ koja govori o najstarijem svjetskom udruženju lutkara i značajnim trenucima kroz njegovu povijesti te „Lutke osvajaju Hrvatsku 1920.“, o počecima lutkarstva u Hrvatskoj, do dječje lutkarske radionice i igraonice uz druženje s glumcima i izradu lutaka.

24_Revijalutkarskihkazalista_knjizica_FINAL

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE