Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.6 [6.-12.2.12.]

Tjedni pregled br.6 [6.-12.2.12.]

Tjedan otvara i zatvara program festivala VIRKAS, a između vam se nude dvije projekcije, tri premijere, jedna svečana obnova, dva gostovanja i jedna obljetnička izvedba.
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak, 06/02/12

Tjedne repertoarne novosti otvara nastavak festivala Virkas, a u sklopu kojeg će u Voćinu od 13h gostovati predstava Kazališta Virovitica  Mudre se stvari uče iz basni.

U Zagrebu istog dana od 19h, u Zagrebačkom plesnom centru  možete pogledati projekciju drugog djela snimke legendarne predstave skupine DV8 - Dead Dreams of Monochrome Men.

Sat vremena kasnije u MSU je na programu pretpremijera predstave Latinovicz, povratak

utorak 07/02/12

Redatelj Mladen Vukić odlučio je Pafamu, 'prvu apstraktnu kompoziciju hrvatske moderne umjetnosti'  suprotstaviti Krležinim razmišljanjima o boji i formi iz romana Povratak Filipa Latinovicza, objavljenog 1932. godine. Rezultat je već spomenuta predstava Latinovicz, povratak, a koja se premijerno igra u MSU od 20h.

srijeda, 08/02/12

U Istarskom nardonom kazalištu u srijedu je na programu hrvatska premijera Čorbe od kanarincaRečena predstava nastaje prema istoimenom tekstu Miloša Radovića, a u režiji Marija Kovača propituje sve faze bračnog života, od prve bračne noći, preko razvoda do ponovnog susreta.

četvrtak,09/02/12

Gradsko kazalište lutaka Rijeka premijerno izvodi predstavu Smoliček inspiriranu keltskim mitom o bogu lovaca Cernunnosu, a za koju je tekst napisao i režira ga - Vladimír Zajíc.

petak, 10/02/12

Na sceni vinkovačkog teatra Joze Ivakića gostuje Predstava Hamleta u selu Mrduša donja, jedan od najvećih hitova Narodnog pozorišta u Tuzli, na čiju je scenu Brešanov klasik postavio Mustafa Nadarević

Iste večeri u Virovitici, u sklopu VIRKAS-a, gostuju Histrioni i to predstavom Mjehur od sapunice, ne Zlatka, nego Ivana Gorana Viteza. U toj svojoj debitantskoj predstavi, mladi će vam filmaš s podebljim televizijskim dossierom, pokazati kako televizijske sapunice izgledaju ‘iznutra’...

No, VIRAKS iste večeri nudi i još jedan naslov - u POU Slatina gostuje kućna uspješnica virovitičkog teatra - Kabaret kod veselih muškaraca

subota, 11/02/12

U Cineplexxima u Osijeku i Splitu, u pulskom kinu Valli, dubrovačkom Sloboda, te u KD Lisinski, od 18 sati na programu je maratonski prijenos završnog dijela Wagnerova Prstena, a u režiji Roberta Lepagea. Bez obzira možete li ili ne odvojiti čak šest sati za ovaj Metropolitanov spektakl, eksluzivni video i fotografije iz Sumrak bogova pogledati možete i u našoj najavi, tj. ovdje.

U zagrebačkom teatru EXIT iste će večeri, ali od 20h svečano, po 250. put zaigrati Kako misliš mene nema?!, dok će u Rijeci na scenu HNK po drugi put 'iz naftalina' izvesti operu Nabucco.

VIRKAS će pak u subotu ugostiti već spomenutu tuzlansku Predstavu Hamleta u selu Mrduša donja i to na sceni kazališta Virovitica, dok će posredstvom istog festivala u orahovačkom kinu, Teatar Rugantino iste večeri izvesti predstavu Nitko, nitko, nikada nije tako igrao Fausta.

nedjelja, 12/02/12

Tjedne reprtoarne novosti zaključit ćemo VIRKAS-om, koji od 18h u Viroviticu dovodi najnoviju predstavu osječkog kazališta Branka Mihaljevića Dobri doktor Jojboli, a od 19h vlastiti  Kabaret kod veselih muškaraca izvodi u Pitomači.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI