Naslovnica > VIJESTI > 13. VIRKAS

13. VIRKAS

Virovitički kazališni susreti, 13. Virkas, održat će se od 10. veljače do 11. ožujka, a na programu su i dvije premijere te gostujuće predstave iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.
Share on facebook
Share on twitter

Osim u Virovitici, predstave će se igrati u Slatini, Pitomači i Suhopolju. Ni ove godine publika neće oskudijevati u događanjima. Pripremamo 25 predstava i četiri koncerata čime se Virkas još jednom potvrđuje kao središnji kulturni događaj u Virovitičko-podravskoj županiji", izjavio je direktor festivala Miran Hajoš.

Na festivalu će Hrvatsko narodno kazalište Šibenik izvesti predstavu Gaćice, Hrvatsko narodno kazalište Zadar Ostavljam te, Gradsko dramsko kazalište “Gavella” Zagreb Romancu o tri ljubavi, Kazalište Moruzgva Kako život, Kerekesh Teatar Krtice, Teatar EXIT i GK Sisak Pluća, a Gradsko kazalište “Joza Ivakić” iz Vinkovaca monodramu (Slučajni) perverznjak Andrewa Goffmana u režiji Gorana Grgića.

Narodno pozorište Tuzla gostuje s predstavom Budala na večeri, Narodno pozorište Kikinda s Kaubojima, Pozorište Timočke krajine Zoran Radmilović iz Zaječara izvest će predstavu Svašta, a Slovensko ljudsko gledališče Celje Meglicu.

Festival organizira Kazalište Virovitica uz potporu Ministarstva kulture, Grada Virovitice, Turističke zajednice Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI