Naslovnica > VIJESTI > INFO > Izložba ‘Suvremena kazališna i filmska scena’

Izložba ‘Suvremena kazališna i filmska scena’

U utorak, 15. studenog u 19 sati u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14 u Zagrebu, otvara se izložba "Suvremena kazališna i filmska scena", tradicionalna bienalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost.
Share on facebook
Share on twitter

Na izložbi će se predstaviti ostvarenja 17 eminentnih kazališnih i filmskih primijenjenih autora u izboru Umjetničkog savjeta Sekcije:

• kostimografi: Ivana Bakal, Barbara Bourek, Danica Dedijer, Igor Dobranić, Doris Kristić, Mario Leko, Dženisa PecotićKatarina Radošević Galić, Ana Savić Gecan, Irena Sušac, Marija Šarić-Ban, Jadrana Tomić, Elvira Ulip;
• scenografi: Marin Gozze, Ljerka Hribar, Dinka Jeričević;
• oblikovatelj svjetla: Deni Šesnić.

Svi su radovi nastali u razdoblju od 2009. do 2011. godine, a u galeriji će biti predstavljeni u obliku skica, fotografija, kostima i maketa, u autorskom postavu Maria Beusana, uz oblikovanje svjetla članova Sekcije.

Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost jedna je od najstarijih i najbrojnijih ULUPUH-ovih sekcija. Prvi predsjednik ULUPUH-a, Kamilo Tompa, bio je između ostalog i eminentni scenograf. Najistaknutiji predstavnici struke a članovi sekcije bili su i Ljubo Babić, Pavel Froman, Vladimir Žedrinski, Inga Kostinčer, Vanda Pavelić Weinert i dr. U začetku, Sekcija se orijentirala na dva segmenta primijenjene umjetnosti, scenografiju i kostimografiju, a tijekom godina svoje je redove popunila i istaknutim majstorima krojačima, majstorima perika i maske, dizajnerima svjetla te rekviziterima. Danas sekcija broji 103 člana.“, kaže, između inog, u katalogu izložbe aktualna predsjednica Sekcije, Ivana Bakal, uz osvrt na nedavne i planirane projekte.

Izložba će se moći pogledati do 24. studenog, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI