Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrađeni ‘Dundo’

Nagrađeni ‘Dundo’

Plakat za predstavu "Dundo Maroje" Gradskog dramskog kazališta "Gavella", autora Vanje Cuculića, osvojio je prvu nagradu, na 13. Internacionalnom biennalu kazališnih plakata u Poljskoj.
Share on facebook
Share on twitter

 Studio Cuculić je prije dvije godine na istom natječaju dobio počasno priznanje za plakat za predstavu " Ilijada 2001.", a ove godine njihov je plakat za 'Dunda Maroja'  izabran je između 547 pristiglih plakata

Vanja Cuculić s kazalištem "Gavella" kao dizajner surađuje od 2005. godine i predstave "Ptičice". Od tada do danas za kazalište "Gavella" oblikovao je više od 30 plakata za kazališne predstave te sve kampanje s kojima se kazalište "Gavella" oglašavalo, osvojivši niz nagrada: HOW 09, poster design award ("Majstor i Margarita");   Nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2007. ("Kvetch");  Nagrada za najbolji kazališni plakat na 1. Bijenalu kazališnog plakata u Varaždinu ("San Ivanjske noći"); Počasno priznanje na 12. Biennalu kazališnog plakata u Rzeszowu te Nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2010. ("Ilijada 2001."); Počasno priznanje na 10. Biennalu kazališnog plakata u Teheranu ("Život je san"); Outward 2006. (image kampanja "Kazalište non-stop"), Nagrade Red Dot 2010., koju je Vanja Cuculić osvojio za seriju plakata kazališta "Gavella" ("Život je san", "Slučajevi običnog ludila", "Barbelo, o psima i djeci", "Dolina ruža").

Nagrađeni plakati (pa tako i plakat "Dundo Maroje") bit će izloženi od 23. studenog 2011. do 31 siječnja 2012. u predvorju kazališta Wanda Siemaszkowa Theatre u Rzeszów-u.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE