Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Gavella u Rimu

Gavella u Rimu

U utorak i srijedu, 1. i 2. veljače 2011. kazalište "Gavella" gostuje u prestižnom rimskom kazalištu "Teatro Argentina" sa predstavom "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog.
Share on facebook
Share on twitter

Kazalište "Teatro Argentina" sagrađeno je i otvoreno 13. siječnja 1732. na ostacima antičkog Rima i od tada ima vodeću ulogu u kazališnom životu grada. Sa svojih 720 mjesta i jednom od najvećih europskih pozornica domaćin je mnogim gostujućim dramskim i plesnim predstavama, simfonijskim koncertima i projekcijama.  Rossinijev "Seviljski brijač" premijerno je izveden 1816. upravo na sceni "Teatra Argentina".

Nakon zagrebačke, i publike u Ljubljani, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Zadru, Beogradu, Novom Sadu, Užicama, Karlovcu i Tivtu, i ljubitelji kazališta u Rimu uplest će se u tri osnovne niti priče, koje se u Shakespeareovom Snu Ivanjske noći spajaju i prepliću.

U prijevodu Milana Bogdanovića, Shakespeareova klasika oživjeli su Hrvoje Klobučar, Ksenija Pajić, Janko Rakoš, Franjo Dijak, Sven Šestak, Ivana Roščić, Nataša Janjić, Nenad Cvetko, Ozren Grabarić, Đorđe Kukuljjica, Filip Šovagović, Ivan Đuričić i Pero Kvrgić.

Redatelj predstave je Aleksandar Popovski, dramaturg Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje NUMEN, kostimografkinja je Jelena Proković, a autor glazbe Kiril Džajkovski.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI