Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Ne, Via Negativa 2002-2008

Ne, Via Negativa 2002-2008

Dvama preformansima, Via Negativa, 'međunarodni projekt izvedbenih umjetnosti' promovira zbornik radova o svojim radovima, urednika Marina Blaževića.
Share on facebook
Share on twitter

Redatelj Bojan Jablanovec u suradnji s dramaturginjom Nanom Milčinski započeo je 2002. projekt Via Negativa kojim su istraživali osnovne relacije teatralnosti. Projekt je za temu uzeo sedam smrtnih grijeha, a proces istraživanja svakoga grijeha bio je ograničen je na jednu godinu.

Zbornik Ne, Via Negativa 2002-2008 pokušaj je istovremeno i dokumentacije i vrednovanja cijelog procesa, a u izdanju slovenske MASKE, uredio ga je  dr.Marin Blažević.

Izbrani eseji iz zbornika bit će pak predstavljeni javnosti na dvama performansima u ljubljanskoj Stari mestni elektrarni.

28. siječnja tamo će se od 20h zbiti 'Lov na realno' - 'esej performans', u kojem će Bojan Jablanovec s performerima Vie Negative u dva sata demonstrirati i analizirati sve izvedbene strategije kolektiva od 2002. do 2008. godine, a sve slijedom teksta Blaža Lukana naslovljenog 'Brisanje gledatelja', koji je u cijelosti objavljen u knjizi Ne...

29. siječnja, također od 20h na programu je pak 'Balkanska veza', koloplet tri performansa koji u režiji  režiji Slovenca (Bojan Jablanovec) povezuju Hrvata (Boris Kadin) i Srbina (Kristian Al Droubi) u kontekstu Josepha Beuysa (performans - Što mi je rekao Joseph Beuys, dok  sam mrtav ležao u njegovom  naručju), Marine Abramović (performans Igra s čačakalicama) in teorijske refleksije Bojane Kunst (performans Intervju s umjetnikom, koji se temelji na eseju Nemoć radikalne potrošnje, u  cijelosti objavljen u knjizi Ne...).

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE