Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ZeKaeMove glumice u svijetu

ZeKaeMove glumice u svijetu

Zahvaljujući brojnim koprodukcijskim projektima, članice ansambla ZeKaeMa ove sezone redovito igraju na inozemnim pozornicama, a jedna od njih svoju će najnoviju predstavu u režiji Jana Fabrea 20. siječnja odigrati u SAD.
Share on facebook
Share on twitter

U rujnu je na sceni berlinske Volksbühne u predstavi Kineskinja, interpretaciji istoimenog Godardeova filma nastalog početkom druge polovice šezdesetih godina 20. stoljeća, zaigrala Barbara Prpić. Predstavu je režirao  MESS-ov laureat Dimitar Gočev (iliti Dimiter Gotscheff), a s čijim se radom hrvatska publika već mogla upoznati posredstvom Festivala svjetskog kazališta, točnije predstave Ivanov.

http://www.youtube.com/watch?v=qm5j4q8jKGE

U listopadu smo vam potom javili da je na pozornici teatra La Comédie de Saint-Etienne premijerno izvedena predstava ‘Macbeth’ Heinera Mullera, s Uršom Raukar u glavnoj ženskoj ulozi.

Ovih dana, pak, Katarina Bistrović-Darvaš s međunarodnim timom u Antwerpenu priprema novu predstavu Jana Fabrea Prometej, a u produkciji Fabreova teatra Troubleyn i koprodukciji sa više svjetskih teatara i festivala među kojima se nalazi i Zagrebačko kazalište mladih.

Tekst predstave Prometej, po motivima Eshilove drama Okovani Prometej potpisuju Jeroen Olyslaegers i Jan Fabre, koncept i režiju Jan Fabre, međunarodni ansambl predstave čini devet izvođača, a premijera će se zbiti 20. siječnja 2011. godine u Montclairu (SAD).

Katarini Bistrović Darvaš ovo je već treći projekt na kojem surađuje s Fabreom: 2007. godine zaigrala je u njegovoj predstavi Requiem za metamorfozu, premijerno izvedenoj na festivalu u Salzburgu, a u sezoni 2008/2009. u predstavi Orgija tolerancije.

Više o Prometeju, naravno, nakon premijere.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI