Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Ostavka ravnatelja HNK Šibenik

Ostavka ravnatelja HNK Šibenik

Dragan Zlatović nakon 14 godina na čelu Šibenskog kazališta, odlazi jer 'u postojećem ozračju ne vidi mogućnost za realizaciju svojih planova i programa'.
Share on facebook
Share on twitter

Za Zlatovićeva mandata Šibensko je kazalište preustrojeno u Hrvatsko narodno kazalište, a započelo je i s procesom potpune profesionalizacije kako ansambla tako i tehničkog osoblja.

Ove, slavljeničke sezone kojom ta kuća obilježava 140 godina postojanja, u šibenskom je teatru nakon 97 godina premijerno izvedena i jedna opera, dok je Joško Ševo upravo za kreaciju u šibenskoj predstavi 'Škrtičina' dobio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju glavnu mušku ulogu.

Nagađa se stoga da je razlog  Zlatovićeve odluke od otkazu (a koji stupa na snagu 31. prosinca), sukob s šibenskim gradskim vlastima, odnosno činjenica da je nerijetko u medijima isticao svoje neslaganje s novom koalicijom SDP-HNS.

Sam Zlatović to nije želio izravno ni potvrditi i ni opovrgnuti već je samo kratko komentirao:

'Odlazim jer u ovom okruženju, u ovom ozračju više ne mogu djelovati onako kako želim i to je sve što ću reći na tu temu. Ne želim od svog odlaska raditi senzaciju, smatram da je kazalište pod mojim vodstvom osiguralo mom nasljedniku odlične temelje za nastavak'.

Zlatovićevom odlukom, međutim, nije iznenađen Petar Baranović, dogradonačelnik Šibenika, koji kaže kako je gradska vlast "očekivala ovakav razvoj događaja" i već ima planove za njegova nasljednika.

"Ne želim iznošenjem imena prije vremena prejudicirati stvar ali mogu vam potvrditi da o nekim ljudima ozbiljno razmišljamo, pa čak i da su u igri i neki ljudi koji dolaze izvan Šibenika. Ono što svakako mogu garantirati građanima Šibenika je to da se ne moraju bojati splitskog scenarija jer mi ćemo sigurno na to mjesto izabrati visoko kvalificiranu i stručnu osobu, nikako ne nekog novoga Mucala", izjavio je Baranović za Šibenik News.

Ako je pak vjerovati kuloarima, među imenima o kojima šibenski gradski oci 'ozbiljno razmišljaju', zasad najbolje kotira ono Senke Bulić, donedavne ravnateljice POU Velika Gorica

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI