Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.39/2010

Tjedni pregled br.39/2010

Pred nama je udarnički tjedan izvedbenih umjetnosti: četiri festivala i pet (ako ne i šest) premijera + filmska projekcija. Navalite!
Share on facebook
Share on twitter

Tjedan započinje svečano i radno Filmskim ponedjeljkom u Zagrebačkom plesnom centru, a koji se i ovog tjedna bavi njemačkim plesnim kazalištem.

Istoga dana u Čakovcu započinje 13. susret hrvatskog centra ASSITEJ u izboru Igora Ružića, te paralelno s njim 4. EPIFEST, a što im je na programu, saznajte - ovdje.

U ponedjeljak 11. listopada s programom započinju i ovogodišnje Improspekcije, 4. međunarodni improvizacijski susreti, o kojima smo vam već opsežno pisali ovdje.

Dan kasnije, dakle 12.10., u Dječjem kazalištu Dubrava zbit će se premijera najnovijeg u nizu naslova THE/ARTO projekta- Nasilje. Čime će se predstava baviti, jasno je valjda iz naslova, a mi dodajemo tek da je namijenjena publici od 13 do 15 godina.

14. listopada, te još iduća dva dana, u Zagrebačkom plesnom centru na programu je double bill mladih domaćih koreografa - Randevu autorskog dvojca Mišić & Vučinić, premijerno izveden na 11. festivalu u Savčenti, te premijerno Ofelija koreografkinje Zrinke Lukčec-Kiko.

Nekoliko ulica dalje, odnosno na sceni Vidra, iste večeri premijerno će biti izvedena i predstava  Nitko, nitko, nikada nije tako igrao Fausta, zapravo prerada domaćoj publici dobro poznate Hübnerove Gretica sa stranice 89, ovaj put u redateljskoj interpretaciji Zijaha A. Sokolovića i u produkciji Teatra Rugantino.

15.listopada u Zagrebačkom kazalištu lutaka imala se zbiti premijera predstave Dogodovštine lutka Smotanog no kako nam javlja autorski tim ista je odgođena do studenog. Potvrdu te informacije nismo, međutim, do objave ovog tekstamogli dobiti ni u ZKL ni na njihovom webu, pa - o njoj naknadno.

15. listopada premijerno će se igrati i u Drami HNK Zagreb i to  Drama o Mirjani i ovima oko nje autora Ivora Martinića, koja je već uspješno izvedena u Beogradu i Ljubljani. Kako se nakon Mirjane Karanović i Judite Zidar u naslovnoj ulozi snalazi Alma Prica - provjeriti možete i sami.

16. listopada prvu će premijeru u svom mandatu imati najosporavaniji vršitelj dužnosti intendanta u povijesti  samostalne Hrvatske - Duško Mucalo. Riječ je o baletu Giselle, čiju koreografiju o vapirskim vilama i vječnoj ljubavi potpisuje i umjetnički ravnatelj Latvijskog nacionalnog baleta, Aivars Leimanis prema dokumentiranim koreografijama Mariusa Petipe, Julesa Perroa i Jeana Corallija.

17. listopada u sklopu Improspekcija u Zagrebačkom plesnom centru možete se pridružiti Aleksandri Janevoj Imfeld i otkriti improvizatora u sebi.

Ako se pak iste večeri ne nađete u Zagrebu već u Rijeci - ne brinite. Tamo službeno započinje program ovogodišnjih Perforacija, jedinog domaćeg festivala performansa. Na programu je prvog dana Evita , a festival predstojećeg tjedna osim u Rijeci performira još i u Zagrebu i Dubrovniku.

O tome što vas tamo čeka - više za 7 dana ili pak ovdje.

/naslovna: Leo Reynolds/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI