Naslovnica > PREDSTAVE > Mjesto gdje nismo bili

Mjesto gdje nismo bili

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zadar snova 2010. otvara premijera u režiji Natalije Manojlović, a prema tekstu makedonsko-slovenske autorice, Žanine Mirčevske.
autorski tim funkcija
Renata Carola Gaticascenograf
Gordan Tudorskladatelj
Žanina Mirčevskaautor teksta
Natalija Manojlovićredatelj

Iako je kod nas najčešće spominjana kao dramaturginja i redovita suradnica slovenskog redatelja Eduarda Milera, Žanina Mirčevska istovremeno je i uspješna dramatičarka čiji su tekstovi osim u Makedoniji i Sloveniji, izvođeni i u Crnoj Gori, Francuskoj, Rusiji, Bugarskoj, Srbiji, Njemačkoj, Italiji, BiH, Rumunjskoj i Poljskoj. Među 11 njezini izvedenih drama spada i 'Mjesto u kojem ne bijah', a prema kojem, u režiji Natalije Manojlović, nastaje prva premijera Zadra snova 2010.

Službena najava predstave kaže:

Mjesto gdje nismo bili predstava je o strukturi jednog grada u kojoj dominiraju isprobani sistemi institucija; pod prividnim vodstvom običnih ljudi, odabranih da bi ih narod volio; hranjenih lažima i zalijevanih vinom a sve kako bi struktura ostala neugrožena. Koju poziciju treba zauzeti čovjek ako želi u takvom mjestu ostati na vrhu ili barem na životu, propitujemo iz pozicija moći Gradonačelnika, ljepote njegove Supruge, čistoće njihove kćeri Jule, bezbrižne blesavosti Mjesnog Pijetla, dežurnog krivca Blatnog Vilenjaka i drugih likova iz bajke. Bajke, jer u takvom mjestu ovakva kazališna kompilacija nikada još nije bila.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE