Naslovnica > VIJESTI > INFO > ‘Građanin plemić’ trijumfirao na 34. Danima satire

‘Građanin plemić’ trijumfirao na 34. Danima satire

Predstava Krešimira Dolenčića i zagrebačkog HNK osvojila je 'Zlatni smijeh' za najbolju predstavu u cjelinu i još četiri nagrade za režiju, glumu i kostimografiju.
Share on facebook
Share on twitter

34. Dani satire završeni su 19. lipnja dodjelom nagrada 'Zlatni smijeh'. 'Građanin plemić' Moliérea i Lullyja u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi zagrebačkog HNK u konkurenciji 15 naslova izabran je za najbolju predstavu u cjelini, a toj je nagradi pridodao i još četiri 'Zlatna smijeha': za režiju (Krešimir Dolenčić), glumu (Zrinka Cvitešić, Siniša Popović) i kostimografiju (Ana Savić Gecan). 

Žiri u sastavu Helena Buljan, Željka Turčinović i Aida Bukvić  za najbolji je tekst nagradio Marijanu Nolu za dramaturšku obradu Moliéreovog 'Škrtca' u 'Škrtičini' šibenskog HNK, Vid Balog osvojio je nagradu 'Mladen Crnobrnja Gumbek' za ulogu Švejka u istoimenoj predstavi Gradskog kazališta Komedija, dok je Jasna Ančić nagrađena za ulogu Stoše u 'Stoši od Foše iliti Kate Kapuralica'  zadarskoga HNK. Najbolje prihvaćena uloga od strane publike (nagrada 'Ivo Serdar') bila je ona Tihomira Stanića iz Beogradskog dramskog pozorišta u 'Falsifikatoru', a 'Sabrija Biser' mladom glumcu otišla je Anastasiji Jankovskoj za nastup u 'Školi za žene' splitskog HNK. Glumačke nagrade odnijeli su još i Tarik Filipović ('O medvjedima i ljudima'), Vili Matula ('Balon') i Joško Ševo ('Škrtičina'). Posebna priznanja osvojili su Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke za kolektivnu igru u predstavi 'Sve o ženama' te Mario Mirković za glazbu u predstavi 'O medvjedima i ljudima'.

/naslovna: 'Građanin plemić'/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI