Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 43. Dani satire Fadila Hadžića

43. Dani satire Fadila Hadžića

43. Dani satire Fadila Hadžića održat će se od 1. do 18. lipnja u zagrebačkom Satiričkom kazalištu 'Kerempuh'.
Share on facebook
Share on twitter

Festival će otvoriti HNK Split predstavom 'Kroćenje goropadnice' u režiji Ivana Plazibata, kao prvi od ukupno 13 naslova najkvalitetnijih recentnih satiričnih i komediografskih produkcija iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Njih je, među 40 prijavljenih predstava, odabrala izbornica Željka Turčinović, priopćeno je iz Kerempuha.

Publici 43. Dana satire predstavit će se Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda s predstavom "Zašto je poludeo gospodin R.?" u režiji Bobe Jelčića. HNK Mostar dolazi s predstavom "Sviraj to ponovno, Sam" u režiji Marija Kovača, a Beogradsko dramsko pozorište s predstavom "Ničiji sin" u režiji Marka Misirače.

SNG Nova gorica gostuje s predstavom "Realisti" u režiji Tijane Zinajić, a Narodno pozorište u Beogradu s predstavom "Balkanski špijun" u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Iz Sarajeva dolazi "Murlin Murlo" u režiji Alena Muratovića, diplomska predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Dragon teatra Zadar.Blue Moon

Domaćin festivala Satiričko kazalište Kerempuh izvest će dvije svoje predstave, "Elling" u režiji Hrvoja Korbara, te "Blue moon" u režiji Borisa Liješevića.

Iz Zagreba na 43. Danima satire gostuju i predstave "Brodolomke" u režiji Krešimira Dolenčića u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra, predstava "Katalonac" Ivana Penovića u produkciji Teatra &TD i Rupera, "Sirena i Viktorija" u režiji Filipa Grinvalda i produkciji Teatra Rugantino te "Sve o ženama" u režiji Mladene Gavran te produkciji Teatra Gavran.

O nagradama 43. Dana satire Fadila Hadžića odlučivat će tročlani žiri koji čine novinarka Bojana Radović, glumac Dražen Čuček i dramaturg Dubravko Mihanović.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE