Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Zagrebačko kazalište mladih u Kostariki

Zagrebačko kazalište mladih u Kostariki

Zagrebačko kazalište mladih s predstavom 'Zagrebački pentagram' u režiji Paola Magellija sudjeluje na 12. međunarodnom festivalu umjetnosti u San Joseu
Share on facebook
Share on twitter

Međunarodni festival umjetnosti (FIA) 2010, kojem je ove godine zemlja partner Španjolska, trajati će od 18. ožujka do 1. travnja a predstavit će glazbeno scenske iskaze umjetnika iz 20 zemalja Europe, Afrike i Amerike. U ovogodišnjem izdanju festival  će se odvijati na tri lokacije: San Jose, Alajuela i Limón.

U programu festivala bit će prikazano 115 izvedbi 53 strana umjetnika i 62 kazališne i glazbene skupine, primjerice: Nacionalni balet iz Španjolske, poznata katalonska pjevačica Buika, Odin teatar iz Danske, Kamerni teatar 55 iz Bosne, čileansko kazalište “En el Blanco”, kazalište Avante iz SAD-a, “Tascabile di Bergamo Theater“ iz Italije, švicarsko kazalište Schauspielhaus s predstavom “Warum, warum” u režiji Petera Brooka, španjolska skupina La Zaranda,  Jugoslavensko dramsko  pozorište, njemačka kazališna skupina Titanick, Candelaria teatar iz Kolumbije, slovačka skupina Les SlovaKs, kazalište “Timbre 4” iz Argentine, kazališna skupina Yuyachkani iz Perua i Zanguango teatar iz Španjolske.

U programu toga prestižnoga festivala predstava Zagrebački pentagram izvest će se tri puta, 23., 24. I 25. ožujka u Nacionalnom teatru u San Joseu.

Predstava Zagrebački pentagram dobitnik je brojnih nagrada među kojima su Nagrade Hrvatskog glumišta, 2009. za najbolju  dramsku predstavu, najbolje redateljsko ostvarenje – Paolo Magelli, najbolja sporedna uloga – Ksenija Marinković; 24. Gaveline večeri, 2009. - nagrada «Dr. Branko Gavella» za najbolju predstavu; 33. Dani satire, 2009. – nagrada Zlatni smijeh za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju – Paolo  Magelli, najbolji tekst – Ivan Vidić, najbolju žensku ulogu – Doris Šarić-Kukuljica. Nagrada Sabrija Biser mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike pripala je Frani Maškoviću za ulogu u predstavi Zagrebački pentagram.

Gostovanje Zagrebačkog kazališta mladih u Kostariki omogućili su Gradski ured za obrazovenje, kulturu i šport Grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI