Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade Festivala glumca

Nagrade Festivala glumca

'Hrvatskim kokošinjcem' Zlatka Viteza i dodjelom nagrada završio 15. festival glumca u vinkovačkom kazalištu "Joza Ivakić".
Share on facebook
Share on twitter

Ocjenjivački sud 15. Festivala glumca, u sastavu Boris Miholjević, Biserka Vrbenski i Enes Vejzović, najboljom je predstavom proglasio Četvrtu sestru u režiji Same M. Streleca, a u produkciji GDK "Gavella".

Ista je predstava osvojila i nagradu "Fabijan Šovagović" što je dodjeljuje Večernji list, medijski pokrovitelj festivala.

Nagrade za glumačka ostvarenja dobili su:

- Nela Kocsis za ulogu Maryu u predstavi "Sjećanje vode" osječkoga HNK,

- Tatjana Feher i Nikolina Marić za uloge Baba i i Baba II u "Bljesku zlatnog zuba" mostarskoga HNK

- Tomislav Lipljin za ulogu Dede Ivana u "Kaj sad?" varaždinskoga HNK, i Frane Perišin za ulogu Stipe u "Bljesku zlatnog zuba".

Nagradu "Ivo Fici" za dramske umjetnike do 28 godina dobili su Filip Juričić i Amar Bukvić za uloge u predstavi "Kako misliš mene nema?" zagrebačkog Teatra Exit.

Prvi put dodijeljena je i nagrada za glumačko lutkarsko ostvarenje "Nevenka Filipović" a osvojio ju je Hrvoje Zalar za ulogu Pinochija u predstavi Lutkarske scene "Ivana Brlić-Mažuranić".

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Ne znam zašto se uporno hrvatski teatar banalizira i svodi na privatnu prčiju ovih i onih? Ne sudim o tome kakva je predstava Četvrta sestra, govorit ću samo faktografski. A činjenica jest da u predstavi igra ovogodišnji selektor Boris Svrtan koji istu iz evidentnih razloga naprosto nije niti mogao pogledati. Metastaze, predstavu koju je režirao je, pretpostavlja se, pogledao više puta, te se i ona našla u selekciji. Isto tako, dvije od uvjetno rečeno četiri sestre igraju Jelena Miholjević, kćer predsjednika žirija Borisa Miholjevića te Bojana Gregorić-Vejzović, supruga člana žirija Enesa Vejzovića, također člana GK Gavella koji izvodi Četvrtu sestru. Međutim, ako sve ovo stavimo po strani i ne dovodimo u pitanje kvalitetu i najboljost te predstave, nije mi jasno kako ako se citiram

    III.

    Selektoru treba osigurati više termina za gledanje prijavljene predstave i to u periodu od 20.01. do 20.03. 2008. godine.
    O izboru predstava prijavljeni će biti obaviješteni do 30. ožujka 2008. godine.

    selektoru to osiguralo???? Pretpostavljam novim medijima. Ostaje nam samo uludo vjerovati da je kao sudionik predstave i odnedavno bivši član GK Gavella bio objektivan. ROTFLOL

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE