Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Trijumf u Heidelbergu

Trijumf u Heidelbergu

Na Stuckemarktu (sajmu dramskih tekstova) koji se održao prošlog vikenda u Heidelbergu, hrvatski su dramski pisci osvojili tri od postojeće četiri nagrade.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, ovogodišnjem Stuckemarktu u Heidelbergu, (sajmu dramskih tekstova za dramatičare koji pišu na njemačkom jeziku - Njemačka, Austrija, Švicarska), kao zemlja partner sudjelovala je i Hrvatska.

Hrvatski centar ITI kao suorganizator događaja ponudio je Sajmu desetak reprezentativnih dramskih tekstova hrvatskih dramatičara srednje i mlađe generacije. Njihov žiri odabrao je tri teksta (Fragile Tene Štivičić, Žena bez tijela Mate Matišića i Žice i žileti Elvisa Bošnjaka) i priredio scenska čitanja te razgovore s autorima koje je moderirala Jagoda Marinić, njemačka teatrologinja i spisateljica naših korijena.

Kao uspješan epilog sudjelovanja, jučer su naši pisci od četiri nagrade osvojili tri: Tena Štivičić Europsku autorsku nagradu te Nagradu za inovativni tekst i Mate Matišić nagradu publike, dok je domaćinima pripala Njemačka autorska nagrada. No, cilj ovog sajma tekstova je doći do kazališne izvedbe u profesionalnim njemačkim kazalištima, čime su našim autorima sada - otvorena vrata.

Kako kaže službeno priopćenje iz HC ITI:

"Uz uspješno sudjelovanje Zekaema i Male scene sa svojim uspješnicama Vrata do..., S druge strane i Padobranci hrvatska dramsko - kazališna delegacija otvorila je put novim suradnjama ostavivši njemačku publiku ugodno zatečenu hrvatskim kazalištem i dramskim pismom".

Više o festivalu, nagradama i odjecima hrvatskog sudjelovanja, pogledajte na službenim stranicama www.theaterheidelberg.de

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI