Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Buljan u La MaMi

Buljan u La MaMi

Nova predstava Ivice Buljana, 'Garaže', nastaje u koprodukciji ZekaeMa i LaMame, a premijeru će imati u siječnju upravo u tom poznatom newyorškom kazalištu.
Share on facebook
Share on twitter

Predstava nastaje prema istoimenom romanu Zdenka Mesarića, koji je naslov dobio po mjestu zločina iz samog romana – u garaži se, naime odvijaju borbe u kojima maloljetnici jedni druge krvoločno i brutalno pokušavaju uništiti, a u tim se borbama našao i glavni lik romana, šutljivi, možda i mentalno zaostali devetogodišnji dječak kojeg u borbe tjera otac alkoholičar. Zamišljen kao neka varijanta distopije, roman također sadrži i motiv eutanazijskog turizma.

Isti bi trebao biti prikazan u nadrealistički obojenim sekvencama, dok se kroz predstavu izmjenjuju još i slike nasilja s obiteljskim prizorima koji su biblijski citati. Izvođače, koje osim dijela ZeKaeMova ansambla čini i grupa TBF, s kojom je Buljan već na prijašnjim projektima uspješno surađivao, uvježbava trener borilačkih vještina Marinko Petričević. Ekipi su se pridružili i scenograf Slaven Tolj te stalna Buljanova suradnica, kostimografkinja Ana Savić Gecan.

Koprodukcija La MaMe i ZeKaeMa prva je koprodukcija koju je neko domaće kazalište ostvarilo s kultnom predstavnicom newyorške alternativne scene Ellen Stewart, koja je prošle godine i posjetila Zagreb. ‘Garaže’ će u LaMami igrati dva tjedna, nakon praizvedbe 28.siječnja, a premijera u ZeKaeMu očekuje ih sredinom veljače.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI