Naslovnica > PREDSTAVE > Žrtve zemljopisa

Žrtve zemljopisa

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U najnovijem zajedničkom projektu, Miran Kurspahić i Rona Žulj problematiziraju ispremiješanost globalne i lokalne politike te njihov utjecaj na umjetničko djelovanje.
autorski tim funkcija
Petra Glad producent
Rona Žuljautor
Rona Žuljdramaturg
Miran Kurspahićredatelj
Miran Kurspahićautor
Vanja Vascaracautor videa

Nakon što su se predstavili na međunarodnom projektu Connections, redateljsko – dramaturški tandem kojeg čine Miran Kurspahić i Rona Žulj imat će premijeru najnovije zajedničke predstave Žrtve zemljopisa u domaćem im Teatru &td. Sudjelovanje u projektu osigurala im je Nataša Rajković, voditeljica Kulture promjene, domaće institucije koja je bila jedna od organizatora i koproducenata cijele manifestacije. Connections je koncipiran kao transkulturni i interdisciplinarni mentorski program, a Kurspahić i Žulj bili su jedni od šest sudionika iz čitave Europe. Na festivalu Spielart tek će biti izvedena 27. i 28. studenog, i to nakon premijere u Zagrebu.

Osim o temi, službena najava koju niže prenosimo ne odaje baš puno, pa po eventualna iznenađenja morate otići u Teatar &td. A evo što stoji u najavi:
Miran Kurspahić  i Rona Žulj projekt su nazvali 'Žrtve zemljopisa' kako bi se u ovom kazališnom projektu referirali na geografske, geopolitičke, političke, sociološke, sociopolitičke pa i sasvim osobne aspekte bivstvovanja u pred-europskoj im domovini. Ta građa, na prvi pogled usko unutar-kazališno orijentirana, postaje široko relevantna, a problemi i promišljanja vanjski primjenjiva, baveći se pitanjima mikropolitike i politike umjetnosti, privatnih mehanizama djelovanja i preslika tih mehanizama u nečijem umjetničkom djelovanju, stvaranja scenskog, privatnog i autorskog identiteta, prezentaciji identiteta pred drugime i pomoću drugoga, pitanjima pripadnosti i želje da se istupi, da se prezentira.“


Odgovori

Share on facebook
Share on twitter