Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ZeKaeMu nagrada Gavellinih večeri

ZeKaeMu nagrada Gavellinih večeri

Dodjelom nagrade "dr. Branko Gavella", plaketom i novčanom nagradom Vjesnika, jednog od medijskih pokrovitelja, završene su 24. Gavelline večeri.
Share on facebook
Share on twitter

Osvojila ih je predstava 'Zagrebački pentagram' Filipa Šovagovića, Igora Rajkija, Nine Mitrović, Damira Karakaša i Ivana Vidića, u režiji Paola Magellija, i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih

Nagrade su ravnateljici Zagrebačkog kazališta mladih, Dubravki Vrgoč, uručili predstavnik žirija, gospodin Špiro Guberina (čiji su članovi bili i Helena Braut, Mirjana Zagorec, Marijana Fumić i Franka Perković) te Helena Braut, zamjenica Vjesnikove urednica Kulture.

U obrazloženju ocjenjivačkog suda što ga je pročitao Špiro Guberina, uz ostalo se ističe da je "Zagrebački pentagram” – "predstava koja hrabro objedinjuje naoko nespojivo – pet hrvatskih pisaca generacijski, formalno, strukturalno i poetski dijametralno različitih u jedinstveni teatarski doživljaj, u neraskidivu cjelinu, u visokoestetiziranu predstavu koja bez zadrške korespondira sa Sada i Ovdje; predstavu koja savršeno dijagnosticira trenutak našeg postojanja. Istaknimo još i odličan autorski tim, posebno scenografsko rješenje prostora igre koje nije samo vizualna podrška redateljske ideje, nego ono Sada i Ovdje u kojemu je svaki korak tako teško koraknuti, a nakon toga, još je teže ostati stajati… Da ansambl ZKM-a čvrsto stoji na svojim nogama, dokaz je i predstava "Zagrebački pentagram"."

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI