Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Bez iznenađenja: troje kandidata za zagrebačko HNK

Bez iznenađenja: troje kandidata za zagrebačko HNK

Očekivano, na natječaj su pristigle tek tri prijave, a ime odabranog kandidata / kandidatkinje saznat ćemo najkasnije 22. studenoga.
Share on facebook
Share on twitter

Kako su tjednima nagađalo u kuloarima, na natječaj za intendanta / intendanticu HNK u Zagrebu stigle su tek tri prijave. Utvrdilo je to na današnjoj sjednici Kazališno vijeće otvorivši koverte s prijavama.

Iznenađenja nema. Prijavile su se aktualna intendantica Dubravka Vrgoč, posebna savjetnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo te glavni slikar HNK u Zagrebu, Damir Medvešek.

Kazališno vijeće je utvrdilo i da je Medveškova prijava manjkava u dijelu koji se odnosi na financijski plan, no o kandidaturama neće odlučivati već će to slijedom zakonom, odnosno statutom propisane procedure učiniti osnivači, Grad Zagreb i Ministarstvo kulture.

Njima kazališno vijeće najkasnije u roku od 15 dana mora dostaviti svu zaprimljenu dokumentaciju, a potom se osnivači moraju usuglasiti oko zajedničkog kandidata. Ukoliko, međutim, Grad Zagreb u roku od sedam dana ne pristane na dostavljeni prijedlog Ministarstva kulture, resorna ministrica Vladi samostalno predlaže imenovanje.

Cijeli proces mora biti dovršen u roku od 45 dana od zaključenja natječaja, dakle najkasnije do 22. studenoga ove godine.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI