Naslovnica > VIJESTI > INFO > Otvara se obnovljena scena HNK u Varaždinu i kreće upravni nadzor Ministarstva kulture

Otvara se obnovljena scena HNK u Varaždinu i kreće upravni nadzor Ministarstva kulture

...doduše, o svemu tome na mrežnim stranicama kazališta nema ni slova.
Share on facebook
Share on twitter

Dugogodišnja obnova Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a koja u etapama traje od 2005. godine, konačno je dovršena pa će glavna scena u novom ruhu od sutra, 15. listopada konačnu biti u funkciji, a otvorit će je predstava Dnevnik Anne Frank u režiji Ozrena Prohića, nagrađena Juditom na prošlom Splitskom ljetu.

No, o tom - kako za kazalište tako i za Varaždin - iznimnom događaju, nema ni slova na naslovnici mrežnih stranica HNK u Varaždinu. Umjesto toga tamo ćete pronaći pokušaj obračuna intendantice, odnosno odvjetničkog društva koje je zastupa, s Kazališnim vijećem iste te kuće, a preko - našeg portala, o čemu smo detaljno pisali ovdje.

Novoimenovano Kazališno vijeće je, naime, zatražilo od intendantice da raskine ugovor Ozrenom Prohićem koji je godinama bio angažiran kao njezin savjetnik, jer ocijenilo da je njegov ugovor - ništetan. Potom je ustvrdilo i kako u kući vlada pravni nered te kako su se stekli uvjeti za razrješenje intendantice, što je pak izazvalo ne samo buru u kazalištu nego i u gradskom vijeću.

I dok je dio zaposlenika sazvao konferenciju za medije s koje su uputili sumnje u namjere, postupke i kompetencije Kazališnog vijeća, manjinski partner u varaždinskoj vlasti, lista Budimo grad, objavila je nalaze gradske revizije iz 2019. godine koji de facto potvrdili tvrdnje Kazališnog vijeća.

Gradonačelnik je na sve navedeno reagirao tako što je u kazalište opet uputio gradsku reviziju, ali i zatražio upravni nadzor Ministarstva kulture.

Gradska revizija je dovršena, ali gradonačelnik njezin nalaz odbija predočiti javnosti sve dok ne završi i upravni nadzor, s kojim bi Ministarstva kulture trebalo započeti u ponedjeljak, 18. listopada.

Kako su iz grada izvjestili Varaždinski.net.hr:

"Završetkom nadzora, koji započinje u ponedjeljak, 18. listopada, te nakon dobivanja službenog nalaza izrađenog od strane nadležnog ministarstva, raspolagat ćemo informacijama koje će se moći podijeliti s članovima Gradskog vijeća Grada Varaždina, s predstavnicima medija i zainteresiranom javnošću, nakon čega će se poduzimati odgovarajući koraci."

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI