Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Jelena Pavičić Vukičević: Na Vrgoč se žale gotovo svi, ali ja bih joj ipak dala još jednu šansu

Jelena Pavičić Vukičević: Na Vrgoč se žale gotovo svi, ali ja bih joj ipak dala još jednu šansu

Aktualna vršiteljica dužnosti gradonačelnice i kandidatkinja za puni mandat na istoj poziciji, članica stranke Bandić Milan 365 objasnila je svoj stav o situaciji u sredinjoj nacionalnoj kzališnoj kući. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Jelena Pavičić Vukičević gostovala je sinoć u emisiji Pressing N1 televizije urednika i voditelja Ilije Jandrića, te je među inim odgovarala i na pitanja o stanju u zagrebačkom HNK.

Pavičić Vukičević je, među inim, rekla kako se na aktualnu intendanticu Dubravku Vrgoč u središnjem ancionalnom teatru žale gotovo svi "od vozača i čistačice do prvaka Drame i Opere", ali kako bi joj tome usprkos zbog iznimnih umjetničkih rezultata ipak dala još jednu šansu i kako u ovom trenutku ne traži njezinu smjenu.

Transkript tog dijela razgovora kao i video, prenosimo u nastavku.

Jandrić: Spomenuli ste kulturu. Svi znamo za probleme u Hrvatskom narodnom kazalištu: prijave protiv intendantice za mobbing, ona prijeti opomenama pred otkaz... Zanima me što ste odgovorili Radničkom vijeću HNK na dopis o mobbingu?

JPV: Mi smo održali zajedničke sjednice na saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu, online, bila je prisutna ministrica kulture, bila sam prisutna i ja u ime Grada Zagreba, saslušali smo sve ono što su imali za reći Radničko vijeće i pojedini predstavnici djelatnika,
i nakon toga...

Jandrić: Što ste im vi odgovorili? Je li vama tu nešto sumnjivo?

JPV: Naravno. Nakon toga ministrica Obuljen Koržinek i ja dogovorile smo sastav jednog povjerenstva koje je obavio razgovore sa sve tri komponente HNK. Oni su te razgovore obavili, napravili su svoj nalaz i doist aima tu problema. Ja bih osobno doista voljela da se u narednom periodu... teško je bilo ovo sad: i korona i svašta se tu događalo i svjesni ste, nažalost, da je  nažalost preminuo i jedan član zbora i jako je... to su doista teški trenuci...Ja bih voljela da intendantica Vrgoč... Ona je umjetnički izrazito jaka, da ona pronađe u svom prenatrpanom rasporedu i više vremena za razgovore sa djelatnicima jer je činjenica da ovo pismo koje smo mi svi primili, da se utom pismu žale gotovo svi. Od vozača i čistačica pa do prvaka Drame, Opere...

Jandrić: Pa što vam to govori? Nije li možda vrijeme da ona ode s te dužnosti?

JPV: Ona svoj posao u umjetničkom kontekstu radi jako dobro i to je jedino što ja vidim. Nije zanemarivo što radnici kažu, na to sam izrazito osjetljiva, zato smo tamo poslali povjerenstvo i ukoliko ona ne nađe zajednički jezik sa djelatnicima HNK bit će tamo jako teško raditi.
Teško je zadržati tu razinu umjetničkog i kulturnog dosega ukoliko nemate dobar odnos s ljudima. Na tome treba puno raditi.

Jandrić: Mislite da je moguće da ona to sad promijeni? Odnos prem aljudima? Kad je već eskaliralo do prosvjeda,
do prijetnji opomenama pred otkaz i slično?

JPV: Žao mi je da je do toga došlo. Ja bih se uvijek odlučila za jedan razgovor više.

Jandrić: A što je po vama rješenje?

JPV: Puno više tolerancije i razumijevanja.

Jandrić: Ne i smjena?

JPV: Pa mi tu, kao Grad Zagreb, baš ne možemo...

Jandrić: Dijelom jeste suvlasnici, ali pita se i Ministarstvo kulture?

JPV: Jesmo. To možemo, kažem, napraviti samo zajedno. S obzirom na, kažem, umjetnička postignuća,
činjenicu da je HNK prepoznat u zemlji i svijetu, da mi imamo sjajne festivale, sjajne predstave,
naše kazalište prima fantastične nagrade...ja bih intendantici Vrgoč ipak dala šansu da popravi odnose, kolegijalne i međuljudske odnose.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI