Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Berislav Šipuš osuđen na godinu dana zatvora

Berislav Šipuš osuđen na godinu dana zatvora

Bivši zamjenik, a potom i ministar kulture Berislav Šipuš osuđen je danas nepravomoćno na zagrebačkom Županijskom sudu na godinu dana zatvora zbog podizanja novca službenom karticom i plaćanja privatnih računa državnim novcem.
Share on facebook
Share on twitter

USKOK je Šipuša teretio da je službenom karticom podigao ukupno 17.800 kuna u gotovini, kao i da je na privatne troškove u ugostiteljskim objektima i trgovinama, plaćajući kreditnim karticama, potrošio nešto više od 64.000 kuna.

Šipuš je naknadno vratio nešto više od 14 tisuća kuna "obustavama na plaći i uplatama gotovine u blagajnu", dok je sebi, prema tvrdnjama tužiteljstva, pribavio 68.600 kuna, za koliko je oštetio državni proračun.

Prema presudi treba platiti i sudske troškove od preko 53 tisuće kuna.

Na početku suđenja u lipnju 2018. Šipuš je kazao da se ne osjeća krivim.

Pod gotovo identičnim optužbama našla se i Šipuševa prethodnica, Andreu Zlatar Violić kojoj je Šipuš bio zamjenik, a cijelu priču prvi je otkrio Teatar.hr u tekstu koji smo objavili ovdje.

Iako je ona više od 159.000 kuna naknadno vratila mjesečnim obustavama na plaći i uplatom gotovine u blagajnu Zlatar Violić je, prema tvrdnjama USKOK-a, državni proračun oštetila za nešto više od 99.000 kuna, a sebi u gotovo istom iznosu pribavila "nepripadnu imovinsku korist".

Njihovi su se postupci naknadno razdvojeni zbog zdravstvenog stanja bivše ministrice kojoj suđenje još nije gotovo.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE