Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Šeparović Mušović, Mužek, Batinić i – Bareza za smjenu aktualne Uprave HNK

Šeparović Mušović, Mužek, Batinić i – Bareza za smjenu aktualne Uprave HNK

Apelu za spas HNK u Zagrebu pokrenutom prije četiri dana pridružili su se gotovo svi nacionalni prvaci zagrebačke Opere, ali njezin donedavni ravnatelj, priopćili su danas organizatori.
Share on facebook
Share on twitter

"Apel za spas HNK svakim danom ima sve veću podršku umjetnika, kulturnih djelatnika i publike iz cijele Hrvatske i šire. Do večeras je ukupna brojka potpisnika prešla brojku 300! Potpisnicima se, među kojima su brojni nacionalni prvaci i prvaci HNK u Zagrebu, danas pridružio i doajen naše glazbene umjetnosti i kulture – Maestro Nikša Bareza", stoji u priopćenju koje su večeras medijima poslali njegovi organizatori.

Podjetimo, Apel koji je 20. siječnja pokrenulo 12 doajena domaće kulture, a koji u cijelosti možete pročitati ovdje, prikupio je do danas preko 300 potpisa, većinom istaknutih domaćih kulturnih radnika, među kojima su gotovo svi operni prvaci HNK u Zagrebu, uključujući i nacionalne operne prvake - Tomislava Mužeka, Luciana Batinića i Dubravku Šeparović Mušović, te od danas i njezinog donedavnog ravnatelja, već spomenutog Barezu.

Opera je tako gotovo jednoglasno 'otkazala poslušnost' aktualnoj Upravo što uz raskol u Drami i Baletu nužno rezultira pitanjem može li uopće i kako središnji nacionalni teatar nastaviti funkcionirati?

Istovremeno pokrenut je i protuapel, onaj podrške aktualnoj Upravi, koji je zasad prikupio 96 potpisa, a koje kao i tekst njihove podrške možete pronaći ovdje.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI