Naslovnica > VIJESTI > Nagrade Festivala glumca

Nagrade Festivala glumca

Dodjelom nagrada za najbolja glumačka ostvarenja i predstavu u cjelini tako je u Gradskom muzeju u Vukovaru svečano zatvoren 27. Festival glumca na kojem je od 5. do 13. rujna odigrano ukupno 14 predstava prošlogodišnje kazališne produkcije od koji je 13 bilo u konkurenciji za nagrade.
Share on facebook
Share on twitter

Nagrada 'Fabijan Šovagović' za najbolju glumicu dodijeljena je Lindi Begonji za ulogu Čistačice u predstavi 'Cabaret preko veze' autora i redatelja Ivana Lea Leme u koprodukciji Satiričkoga kazališta 'Kerempuh' i Kazališta 'Moruzgva' iz Zagreba. Istu nagradu ponijela je i Ana Marija Veselčić za ulogu u predstavi 'Domaši' koje je i autorica i redateljica, a koja je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije iz Splita.

Nagradom 'Fabijan Šovagović' za najboljega glumca nagrađeni su i Vladimir Andrić za ulogu u predstavi Ivane Šojat 'Štajga' u režiji Jasmina Novljakovića i produkciji vinkovačkoga Gradskog kazališta 'Joza Ivakić', kao i Goran Grgić za ulogu Waltera u predstavi 'Dekorater' Donalda Churchilla, u režiji Nine Kleflin i produkciji zagrebačkog kazališta 'Lectirum'.

Nagradu 'Ivo Fitzi' za najbolje glumačko ostvarenje glumca do 28 godina života ponio je Bernard Tomić za ulogu u predstavi/autorskom projektu 'Flex' u režiji Ivana Penovića i izvedbi 'Kunst Teatra & UO Punctum' iz Zagreba.

Nagrada 'Nada Subotić' za najbolje glumačko ostvarenje za mladu glumicu do 28 godina dodijeljena je Moniki Vuco Carev za ulogu Monike u predstavi 'Laponija' Cristine Clemente i Marca Angeleta, u režiji Nenni Delmestre i produkciji HNK Split.

Nagradu 'Nevenka Filipović' za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je Matija Šakoronja za ulogu Zrksa u predstavi 'Huligan' Marine Pejnović, Paška Vukasovića i Matije Šakoronje, u režiji Paška Vukasovića i produkciji zagrebačkoga Kazališta 'Mala scena'.

O nagrađenima je odlučivao Ocjenjivački sud kojega su činili glumci Branka Cvitković, Pere Eterović i Vjekoslav Janković, a odlučili su se ove godine dodijeliti posebno priznanje za nadahnutu kolektivnu igru Lovri Ivankoviću, Deniju Sankoviću, Luki Barešiću, Domagoju Nužiću, Matinu Antunoviću i Tomi Medvešeku u Gogoljevoj predstavi 'Kabanica' čiju režiju potpisuje Vinko Radovčić, a produkciju 'Drame plus' & HNK Zadar.

Festivalsko vijeće Festivala glumca dodijelilo je nagradu 'Ivo Gregurević' za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu Jošku Ševi, akademskom glumcu i redovnom profesoru na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Također, Festivalsko vijeće dodijelilo je i nagradu 'Zvonimir Torjanac' za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću koji je i dugogodišnji pokrovitelj festivala, a kojem je pripala čast i zatvoriti ovogodišnji Festival glumca.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE