Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Vikend klitopismenosti u Zagrebu

Vikend klitopismenosti u Zagrebu

Vikend programi koji u fokus stavljaju nevidljivost ženskog iskustva 19. i 20. rujna u Društveno-kulturnom centru "Šesnaestica"
Share on facebook
Share on twitter

Vikend Klitopismenosti u organizaciji Domina započet ćemo u subotu, 19. rujna s radionicom up-cyclinga na kojoj će polaznici uz voditeljicu Tanju Blašković naučiti tehniku recikliranja plastičnih vrećica pomoću pegle. Plastične vrećice, jedne od glavnih zagađivača okoliša, polaznici će kolažirati, spajati, te od dobivenog materijala napraviti vlastitu pernicu.
Iste večeri slijedi i radionica izrade bedževa i magneta na kojoj će polaznici proći kroz sve faze izrade raznih veličina bedževa i magneta istražujući njihov subverzivni, aktivistički i edukativni potencijal u svakodnevnom životu. Radionicu vodi Igor Mihovilović.
Tehnološki razvoji unazad dva desetljeća od prešućivanog "detalja" klitoris su iznijele i na istaknute članke medija poput Guardiana. Moć slike učinila je svoje da ono o čemu se šuškalo u stručnim krugovima postane javno dostupna informacija: taj organ sa svim svojim dijelovima veličine je i do 12 centimetara.

U predavanju koje će se održati u nedjelju, 20. rujna prvo ćemo se upoznati s povijesti tematiziranja (i cenzure) klitorisa kao i znanstvenice heroine u borbi za žensko zadovoljstvo a potom i kako su sonogrami i 3D printeri doveli do toga da umjetnice diljem svijeta stvaraju radove nadahnute oblikom klitorisa. Voditeljica Karla Horvat Crnogaj predavanjem o Tehnološkoj popularizacija klitopismenosti uvest će nas u projekciju filma Moje ime je klitoris (2019.), r. Daphne Leblond i Lisa Billuart Monet.

Dokumentarni film Moje ime je klitoris dijalog je mladih žena o ženskoj seksualnosti. Sa slobodom, hrabrošću i humorom, one dijele svoje iskustvo i priče u želji da promijene svijet oko sebe i afirmiraju pravo žena na informirano seksualno obrazovanje, bez ograničenja i tabua.

RASPORED PROGRAMA:

Sve se aktivnosti provode u prostoru Društveno-kulturnog centra “Šesnaestica”, Ozaljska 16, Zagreb, a za sudjelovanje se možete prijaviti na linku. Za sva pitanja javiti se možete na: udrugadomino.marketing@gmail.com

Subota 19.9.
16-18h / Radionica up-cyclinga / voditeljica Tanja Blašković
18-20h / Radionica izrade bedževa i magneta / voditelj Igor Mihovilović

Nedjelja 20.9.
17-18h / Predavanje: Tehnološka popularizacija klitopismenosti / voditeljica Karla Horvat Crnogaj
18-19:30h / Projekcija dokumentarnog filma / Moje ime je klitoris r. Daphné Léblond i Lisa Billuart Monet

Predavanje i radionice dijelom su programa Klitopismenost kojeg udruga Domino provodi već treću godinu, a tijekom ove godine klitorisna karavana, uz Zagreb, putuje i u Pulu u suradnji s inicijativom Proces queer, u Rijeku uz podršku udruge Prostor plus, a krajem rujna klitu iščekuje i Čakovec.

Klitopismenost je dio projekta "DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara" kojeg provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom - Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE