Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Nova manifestacija u Zagrebu: Kultura za sve! 

Nova manifestacija u Zagrebu: Kultura za sve! 

U sklopu projekta SuKultura  mijenja se ljetna kulturna shema novozagrebačkih kvartova kroz niz dinamičnih umjetničkih programa u kojima sudjeluju sve generacije lokalne zajednice.
Share on facebook
Share on twitter

Nova manifestacija očekuje nas početkom srpnja u Travnom – Kultura za sve! – koja će pokazati na koji način model sudioničkog upravljanja može zaživjeti u praksi.

Gotovo svi umjetnički programi ostvareni su u suradnji sa stanovnicima Novog Zagreba koji su sudjelovali u nizu radionica te zajedničkim snagama – pod vodstvom umjetnika i kreativaca iz raznih udruga – oblikovali umjetničke sadržaje. Kultura za sve! započinje u petak 10. srpnja Eurokazovom interdisciplinarnom kombinacijom predstave i ambijentalne tvorevine pod palicom Branka Brezovca naziva Pet godišnjih doba, a koja će se odviti ispred atomskog skloništa na samoj margini Travnog.

Drugog dana, 11. srpnja manifestacija seli se na plato Mamutice, gdje će udruga Domino u suradnji s Josipom Bubaš, Nevom Lukić, Vedranom Klepicom, Drum'n Bijesom te udrugom Avokado kreirati Predstavu zajednice.

Zgrada Mamutice ishodiše je fragmenta Predstave zajednice  kojim Josipa Bubaš i Neva Lukić zajedno sa stanovnicima ove najveće zagrebačke stambene zgrade u nizu solo točaka i grupnih izvedbi pokazuju na koje načine može zaživjeti ideja “zgrade-grada”. Vedrana Klepica, se pak, u Keinbergu bavi principima kasnog kapitalizma u kojem su sami sistemi osnova izgradnje jedne ekonomske zajednice, a kroz nedovoljnu kontrolu postaju i razlozi njezinog raspadanja. Drum'n Bijes je okupio članove zajednice oko bubnjarske katarze, dok će udruga Avokado s građanima slagati jestive instalacije od voća i povrća.  Redateljica Iva Srnec Hamer i umjetnička organizacija Točka na I prezentirat će predstavu nastalu prema motivima Krležinih novela Bitka kod Bistrice Lesne i Tri domobrana u čijoj su realizaciji, uz profesionalne glumce, sudjelovali i štićenici Doma za starije osobe Sveta Ana.

Posljednjeg dana Kulture za sve!, u nedjelju 12. srpnja svoje programe izvest i predstavit će Triko Cirkus Teatar, gdje su autorice Iva Peter Dragan i Marija Antić, koristeći jezik klaunske igre i cirkuske elemente, kreirale predstavu Stanari u mamutu, u koju su uključeni stanovnici svih generacija te umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost, koja je sa stanovnicima Novog Zagreba, pod mentorskom palicom Irene Boćkai i Vilima Matule, radila na stvaranju izvedbenog rada Disanje kvarta o potrebi jačanja kvartovskog zajedništva kako bi se nadišle različite krize.

 

RASPORED:

 

10.7.2020. PETAK

21:30 EUROKAZ - Branko Brezovec: Pet godišnjih doba  // atomsko sklonište Travno,  Božidara Magovca 70

 

11.7.2020. SUBOTA

DOMINO – PREDSTAVA ZAJEDNICE

18:30 Josipa Bubaš i Neva Lukić: Mamutica - prostori budućnosti // plato Mamutice

19:00 Vedrana Klepica: Keinberg // scena KUC Travno

19:30 Drum'n Bijes & udruga Avokado // plato Mamutice

20:30 TOČKA NA I - Iva Srnec Hamer: Poligon // scena KUC Travno

 

12.7.2020. NEDJELJA

19:00 TRIKO CIRKUS TEATAR - Iva Peter Dragan & Marija Antić: Stanari u mamutu // scena KUC Travno

21:00 ARKTIK Institut za budućnost -  Irena Boćkai, Vilim Matula i Vesna Mačković: Disanje kvarta  // scena KUC Travno

 

Ulaz na sve programe je besplatan. Zbog epidemioloških mjera organizatori mole da svoj dolazak potvrdite na adresu projektsukultura@gmail.com

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI