Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Livestreaming predstave „Ja ću pričati, a ako me netko čuje …”

Livestreaming predstave „Ja ću pričati, a ako me netko čuje …”

Zagrebačko kazalište mladih najvaljuje premijerni livestreaming predstave „Ja ću pričati, a ako me netko čuje …" na svojoj Facebook stranici u četvrtak, 14.svibnja 2020. u 18 sati.

Kako kaže službena najava: "U trenutačno vrlo tužnoj te za kazališne umjetnike i neizmjerno teškoj situaciji, ZKM i virtualnim programom iznova dolazi pred svoju publiku, a istovremeno otvara prostor našim najmlađim dramskim piscima. ZKM kao jednu od bitnih okosnica svog programa prepoznaje predstavljanje i afirmiranje suvremenih dramskih pisaca, kao i onih koji pripadaju najmlađim generacijama autora, a ova virtualna inicijativa našoj publici dovodi upravo najmlađe hrvatske dramatičare i njihove kratke monologe na temu života u izolaciji; britkog sagledavanja  novih okolnosti u kojima smo se našli gotovo preko noći.

Kroz seriju dramskih monologa organiziranu u jedinstvenu predstavu koju ćemo pratiti uživo online, a u izvedbi glumaca ZKM ansambla, imamo vrijednu priliku upoznati polifonost glasova nove generacije hrvatskih pisaca koji će, a u to smo sigurni, u trenutku ponovnog povratka u kazališne dvorane pronaći svoje mjesto i u Zagrebačkom kazalištu mladih. A do tog trenutka, naše im kazalište od srca zahvaljuje na suradnji, otvorenosti i talentu, koji su u ovim nesigurnim i otuđenim vremenima odlučili podijeliti sa svima nama, i pritom nam pomoći da se barem na trenutak jedni drugima osjetimo bliže."

U inscenaciji redatelja Hrvoja Korbara možete pogledati livestreaming devet monologa čiji su autori studenti dramaturgije s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu: Ivona Marciuš, Anonimni Autor, Petra Pleše, Patrik Gregurec, Karla Leko, Karla Mesek, Mihovil Rismondo, Emma Kliman, Marin Lisjak.

Na prijedlog njihova profesora, dramaturga Tomislava Zajeca, studenti su u kratkim dramskim monolozima, iz pozicije izmaštanog dramskog lika, opisali i prokomentirali aktualnu situaciju u kojoj smo se zatekli u karanteni.

Glume: Milivoj Beader, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Nataša Dorčić, Ugo Korani, Jasmin Telalović, Petra Svrtan, Marica Vidušić, Vedran Živolić.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE