Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Međunarodna gostovanja Dominovih programa

Međunarodna gostovanja Dominovih programa

Tijekom siječnja i veljače, međunarodna gostovanja udruge Domino održat će se u Italiji, Danskoj i Argentini. Izložba suvremenih autora u Napulju, predavanje Zvonimira Dobrovića u Kopenhagenu te predstava Brune Isakovića i Nataše Rajaković u Buenos Airesu.
Share on facebook
Share on twitter

Economies of Living naziv je izložbenog predstavljanja suvremene hrvatske umjetničke scene  u Napulju, koju udruga Domino organizira već drugu godinu za redom. U četvrtak 30. siječnja 2020. s početkom u 18 sati u muzeju Hermann Nitsch predstavit će se radovi Milijane Babić, Darka Fritza, Igora Grubića, Ane Hušman, Marka Marković Renate Poljak, dok će Marko Marković izvesti i performans u javnom prostoru. Kustosice izložbe su Adriana Rispoli Karla Pudar.

Na poziv Dansehallerne iz Kopenhagena (Danska) u sklopu programa Innovative Leadership, Zvonimir Dobrović održat će predavanje Queering Performing Arts u prostoru Warehouse9 u utorak 28.01.2020. u 16 sati. Predavanje će se baviti temom queer-a u suvremenoj scenskoj umjetnosti, nadilazeći tradicionalno čitanje queer-a samo kroz prizmu roda / seksualnosti. Pozicioniranje queer-a izvan društvenih normi uveliko ovisi o geografskom položaju i kontekstu, kao i o samoj namjeri, ali i o različitim topografijama koje zahtijevaju različite pristupe kuriranja queer performansa po pitanju umjetničke kvalitete i relevanstnosti, čemu uvijek treba pristupati otvorenog uma.

Zvonimir Dobrović (HR) osnivač je i umjetnički direktor udruge Domino, jedne od glavnih nezavisnih umjetničkih nevladinih organizacija u Hrvatskoj. Odgovoran je za kuriranje nekoliko festivala u Hrvatskoj i inozemstvu - ponajviše Perforacija, sedmodnevnog programa live art-a, i Queer-a Zagreb. Redovito drži predavanja i radionice o kustoskim praksama i kulturnom menadžmentu.

Nakon uspješne premijere u Buenos Airesu 10. studenog 2019., i gostovanja u Sao Paulu, predstava Yira, Yira Brune Isakovića i Nataše Rajković, vraća se na program Teatra El Extranjero 28. siječnja, 2. i 5. veljače 2020. Predstava Yira, Yira nastala je u suradnji s argentinskim seksualnim radnicama i radnicima. Riječ je o intimnoj i snažnoj predstavi koja se bavi osjetljivim pitanjima za društvo, politikom, klasnim pitanjima, radničkim pravima, ali i svakodnevicom s kojom se svatko može poistovjetiti. Hrvatska premijera planirana je za svibanj 2020 u okviru programa EPK Rijeka 2020, jer je i nastala kao dio koprodukcijskih suradnji Europske prijestolnice kulture.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE