Glečer

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Saznajte što je to - Pokretozvuk.
autorski tim funkcija
Pavle Heidlerautor koncepta
Ana Horvatskladatelj
Silvia Marchigautor koncepta
Saša Fistrićoblikovatelj svjetla
Sonja Pregradautor koncepta

Projekt Glečer eksperimentira medijima plesa, glazbe i izvedbe u dijeljenom postor-vremenu, a medij u kojem se manifestira naziva Novim izvedbenim medijem – medijem Pokretozvuka.

Silvia Marchig, jedna od autorica i izvođačica predstave, objašnjava kako „ogoljivanjem medija izvedbe, odmičući se od koreografske težnje za estetskom organizacijom pokreta, odnosno kompozicijom zvuka, pokret i zvuk nastaju kao materijalizirajuće produljenje osjeta, iz potrebe tijela da odgovori na bivanje u ovom svijetu prepoznavajući pokret i zvuk koji već postoje prije negoli ga postanemo svjesni“.

Glečer govori o tijelu koje se giba i glasa intuitivno, impresionirano svojom nutrinom i pokretom drugih tijela, prostorom u kojem se nalazi i prostorom mašte kroz koji ponire. Na taj način afirmira kazalište kao prostor u kojem se materijalizira dijeljeni prostor između gledatelja i izvođača, autentičan i emotivan.

Autorski i izvođački tim predstave čine afirmirane plesačice Silvia Marchig i Sonja Pregrad, mladi hrvatski plesač s internacionalnom karijerom, Pavle Heidler, te glazbenica Ana Horvat. Svjetlosnu instalaciju unutar koje se izvedba događa potpisuje Saša Fistrić.

Projekt su financijski poduprli Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba i Mistarstvo kulture RH.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE